Zavřít reklamu

project-glassFlákat se s půl miliardou dolarů po světě vás sice bude bavit, ale pokud jste workoholik stojící za několika úspěšným projekty, dříve nebo později budete chtít opět vytvořit něco senzačního Živým příkladem je Tony Fadell, otec iPodu, zakladatel společnosti Nest, kterou později prodal Googlu a investor v mnoha startupech. Google spoléhá na Tonyho schopnosti a jmenoval jej šéfem divize Google Glass.

Ta však musí nejprve vzniknout a Google již v současné době pracuje na tom, aby se projekt Google Glass, který v současné době spadá stále pod divizi Google X research lab (výzkumné laboratoře), stal co nejdříve samostatným projektem. Ačkoli Google Glass před lety uchvátily svět, v současné době se stále jedná o extrémně drahou záležitost pro několik tisíc Geeků na celém světě, pro kterou chybí aplikace a vývojáři.

Podle The Wall Street Journal vydá Google novou verzi Google Glass v letošním roce a její hlavní zmněou by kromě zdokonalení technologií mělo být snížení ceny. Google se snaží v současné době své inteligentní brýle co nejvíce testovat v rámci společnosti. Tony Fadell by se měl stát mužem, který dokáže proměnit Geekovský projekt pro pár fanoušků na masovou záležitost, jenž bude mít nejen technologický.

*Zdroj: wsj.com

Dnes nejčtenější

.