Zavřít reklamu

lte_logoI když se může zdát, že společnost Ericsson ze světa mobilních technologií téměř vymizela, není to tak úplně pravda. Ericsson totiž jako jeden z průkopníků na poli mobilních technologií vytvořil řadu vlastní řešení, která si nechal patentovat. Jednou z nich je také technologie LTE, kterou v současné době využívá drtivá většina telefonů vyšší třídy. Výrobci tak musí platit společnosti Ericsson za použití technologie LTE a jedním z těch kdo platí je také Apple.

Tomu se však již platit nechce a tvrdí, že Ericsson určil cenu za používání LTE pro Apple na základě ceny samotného iPhonu, nikoli na základě ceny samotné technologie. Poté co Apple požádal Ericsson o snížení poplatků, společnost na žádost nereagovala pozitivně a tak se Apple rozhodl využít soud k tomu, aby donutil Ericsson ke snížení ceny.

„Vždy jsme byli ochotni zaplatit přiměřenou cenu na zabezpečení práva na důležité patenty, zahrnující technologie v našich produktech. Bohužel nejsme schopni dohodnout se se společnosti Ericsson na spravedlivé ceně za její patenty a tak jako poslední možnost žádáme o pomoc soud,“ uvedla pro agenturu Reuters mluvčí Applu Kristin Huguet.

*Zdroj: Reuters.com

Dnes nejčtenější

.