Zavřít reklamu

Apple WatchUž včera sme sa vďaka iOS 8.2 beta 4 dozvedeli o oficiálnej Apple Watch aplikácii, ktorá bude slúžiť na synchronizáciu a správu nových hodiniek od Apple. Ako však bude vyzerať aplikácia, nám včerajšia beta neodhalila, keďže Apple nám neplánuje aplikáciu vnucovať a zverejní ju cez App Store, odkiaľ si ju budú môcť stiahnuť majitelia hodiniek. Na to, ako vyzerá oficiálna companion aplikácia, sa máme možnosť pozrieť však už teraz, keďže zdroje blízke 9to5mac odhalili početné množstvo detailov a aj screenshoty z pripravovanej Apple Watch aplikácie. Tie však neodhaľujú žiadnu mágiu, ale pomerne klasickú aplikáciu nesúcu sa v duchu klasických nastavení.

Zato však vďaka nej vidíme spôsob, akým budeme organizovať aplikácie na hodinkách a veľa ďalších detailov. Rozmiestnenie aplikácií na domovskej obrazovke hodiniek bude možné vykonať prostredníctvom iPhonu, kde si ľudia sami zvolia polohu, kam chcú jednotlivé aplikácie umiestniť. Je tiež možné, že v týchto nastaveniach budeme môcť odstraňovať aplikácie už tradičným spôsobom. Ďalšia dôležitá sekcia je Clock Functions, čiže funkcie hodiniek. Tu sa nachádza možnosť nastaviť sledovanie vybraných akcií priamo na ciferníku Apple Watch, kde bude možné vidieť posledné zmeny. Rovnako sa tu dá aktivovať červená bodka, ktorá sa bude zobrazovať na hodinkách v prípade, že na svoj iPhone obdržíte nové upozornenie. Nachádza sa tu tiež funkcia Monogram, ktorá umožní individuálne si navrhnúť ciferník na hodinkách. Viete si zvoliť 1 až 4 písmená, ktoré sa budú zobrazovať na pozadí ciferníku, čo znamená, že si na pozadie hodiniek dáte napríklad svoje iniciály.

Apple Watch companion

Kvôli rozmerom Apple Watch je celkom pochopiteľné, že sa na ich displeji nenachádza klávesnica. Namiesto toho je možné reagovať na Správy pomocou hlasu, pričom sa tu dá nastaviť, či chcete používať diktovanie alebo chcete rovno posielať hlasové správy, a dokonca je možné spravovať predvolené textové odpovede na prijaté správy. Hodinky tiež umožnia zvoliť si formu odpovedania na správu priamo pri odpovedaní na ňu, pokiaľ chcete raz odpovedať tak a raz inak. Medzi ďalšie novinky týkajúce sa správ patrí možnosť vypnúť potvrdenie o prečítaní správy a možnosť neprijímať upozornenia o správach od ľudí, ktorí nie sú vo vašom zozname kontaktov.

Apple Watch companion
Apple Maps budú na hodinkách prítomné a v prípade potreby majú užívatelia možnosť vypnúť Taptic Engine tým, že si poklepú na zápästie, aby sa zapla turn-by-turn navigácia. Celkom obsiahle možnosti potom ponúkne menu Prístupnosť, ktoré je nám tak dobre známe z iOS a Macu. Aplikácia pre iPhone umožní nastaviť, aby sa po trojitom stlačení digitálnej korunky objavili nastavenia prístupnosti priamo na hodinkách, čím si môžu ľudia zmeniť narýchlo nastavenia, keď to potrebujú. Apple Watch budú podporovať VoiceOver, ktorá prečíta text na obrazovke. Scrollovať sa bude dať s pomocou dvoch prstov a funkciu bude možné zapnúť zdvihnutím zápästia alebo dvojitým ťuknutím na displej. Taktiež bude prítomná možnosť priblíženia obrazovky – aktivujú sa dvojitým ťuknutím dvoch prstov na obrazovku, pre pohyb sa používajú dva prsty. Nakoniec, vrámci tohto menu bude možné nastaviť čiernobielu grafiku (prospešné pre batériu), znížiť priesvitnosť, obmedziť pohyb, ovládať vyváženie stereo zvuku, zapnúť tučný text alebo dokonca úplne vypnúť systémové animácie.

Apple Watch companion

Apple Watch tiež budú obsahovať Passcode. Heslo budú aj tentoraz tvoriť 4 číslice a tie bude treba zadať aj po navlečení hodiniek na zápästie, čo vám umožní vykonávať platby pomocou Apple Pay. Po zmene alebo odstránení hesla je treba znovu zadať detaily o platobných kartách, ktoré máte prepojené s Apple Pay. Hodinky je tiež možné odomknúť tým, že odomknete iPhone, ale táto funkcia funguje len, keď máte Apple Watch oblečené. A nakoniec nechýba možnosť autodeštrukcie odstránenia všetkých dát z Apple Watch, pokiaľ zadáte nesprávne heslo 10-krát po sebe.

Aplikácia Apple Watch umožní užívateľom aktivovať jednotlivé fitnes funkcie, kde hodinky sledujú vašu aktivitu. Pokiaľ ste sedeli po dlhú dobu, môžu vám poslať upozornenie, aby ste na chvíľu vstali. Rovnako môžu sledovať stav vašej fyzickej aktivity každé 4, 6 alebo 8 hodín. Rovnako sa tu stretneme so zaužívanými funkciami od konkurencie, dennými limitmi, ktoré by ste mali splniť, úspechmi a zhrnutím vášho pohybu. Tiež je možné aktivovať alebo deaktivovať sledovanie krvného tepu v súvislosti s meraním spálených kalórií a sledovaním pohybu tela, krokov a fitnes aktivity. Nakoniec je tu obrazovka O Apple Watch, ktorá odhaľuje kapacitu Apple Watch, počet skladieb, fotiek a aplikácií uložených na hodinkách, sériové číslo a detaily o WiFi a Bluetooth.

Apple Watch companion
companion-0
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.