Zavřít reklamu

iPhone-6-Plus-is-Apples-first-smartphone-to-feature-Optical-Image-StabilizationVyčnievajúca šošovka fotoaparátu na iPhone 6 a 6 Plus získala od ľudí celkom veľkú kritiku ale zdá sa, že nám s ňou Apple práve naznačil, čo pripravuje do budúcna. Prevrat by sa mohol uskutočniť dokonca už tento rok, keďže na verejnosť sa práve dostala prvá špekulácia ohľadom toho, aké novinky má ponúknuť tohtoročná generácia iPhone, ktorá by sa podľa tradície mohla volať iPhone 6s. Čínske médiá s odvolaním na svoje zdroje totiž odhalili, že Apple pracuje na viacerých novinkách v oblasti fotoaparátu. V prvom rade by sme sa mali stretnúť s dvoma šošovkami, podobne ako tomu je u HTC One (M8).

Okrem prítomnosti dvoch šošoviek (čím by sa dizajn iPhonu ešte viac podobal na HTC), by sme sa mali stretnúť s ďalšou novinkou a to tou, že Apple chce ponúknuť optický zoom, ako to ponúkajú viaceré konkurenčné foto-telefóny, vrátane takého Galaxy K zoom. Ten pôsobil skôr ako fotoaparát s možnosťou telefonovania a vzhľadom k jeho schopnostiam (rozlíšenie 20 megapixelov, 10x optický zoom, 20x digitálny), tento telefón pokladám za najlepšie mobilné zariadenie Samsungu za rok 2014. Ako by však vyzeral optický zoom u iPhonu, na to si ešte musíme počkať, je totiž jasné, že do tak tenkého tela ako má iPhone 6, sa toho príliš nezmestí.

Medzi ďalšie novinky, ktoré by si mal Apple pripravovať u iPhone 6s, je ďalšie zlepšenie kvality fotiek a to tak, že Apple použije úplne nový objektív, ktorý bude schopný absorbovať viac svetla, než dokáže iPhone 6. Ten obsahuje objektív s clonou f/2.2, rovnaké clonové číslo však mal aj iPhone 5s. Tretia novinka, ktorú by mal Apple uplatniť u budúceho iPhonu, už nesúvisí toľko s fotoaparátom ako s používaním telefónu. Apple by mal doňho zakomponovať 3D senzor tlaku, ktorý by mohol predstavovať ďalší prevrat v kapacitných obrazovkách. Tento senzor by umožnil Applu uplatniť na budúcej generácii iPhonu technológiu Force Touch, ktorá pomáha Apple Watch rozlíšiť medzi ťuknutím a stlačením.

Galaxy K zoom
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.