Zavřít reklamu

ioxtrryjq5zep752m9rv Dá sa povedať, že trh smartfónov už dlhšiu dobu nezažil nejaký wow-efekt ako tomu bývalo v minulosti. Toto odvetvie IT akosi skonzervatívnelo a nechá sa unášať na vlne evolúcie. Toto sa pochopiteľne nemusí páčiť konečnému spotrebiteľovi a preto je dobré, ža sa občas nájde nejaká spoločnosť, ktorá sa snaží prísť s niečím revolučným. Presne takto by sa dal opísať aj najnovší YotaPhone 2.

Čo je dôvodom na vytvorenie zariadenia, ktoré disponuje dvoma displejmi? Potreba niečím sa odlíšiť a byť v niečom jedinečný. A to teda YotaPhone 2 zaručene je. Zaujímavý smartfón totiž disponuje dotykovým klasickým displejom na prednej strane a e-ink displejom na zadnej strane. Telefón bol oznámený už pred niekoľkými mesiacmi, no oficiálnej premiéry sa dočkal až teraz na CES 2015. Hlavnou výhodou e-ink displeja na zadnej strane je úspora energie, ktorá je v tomto prípade zaručená. Pretože tento displej „žerie“ omnoho menej energie ako klasický dotykový displej. Displej funguje podobným spôsobom ako Ultra Power Saving Mode u smartfónov Samsung. Ak si užívateľ želá ušetriť energiu z dôvodu nízkeho percenta batérie, jednoducho prepne obsah z klasického LCD displeja na e-ink displej. Výrobca dokonca uvádza, že ak je zariadenie používané iba so sekundárnym displejom, vydrží YotaPhone 2 na jedno nabitie až 5 dní.

yotaphone1

Takýto displej má výhodu oproti klasickým displejom aj pri čítaní na slnku. A keďže nieje podsvietený, nebude ničiť vaše oči, ak sa naň budete neustále pozerať. YotaPhone 2 je dodávaný s vlastnými aplikáciami určenými na čítanie e-kníh, avšak smartfón môžete používať aj tak, že budete mať na e-ink displeji premietnuté celé GUI systému Android.

yotaphone2

Dnes nejčtenější

.