Zavřít reklamu

DockPhonePovím vám o aplikaci díky které můžete volat přímo ze svého Macu a přitom váš telefon můžete nechat v kapse. Potřebujete pouze iPhone 5 nebo novější s iOS 8 a Mac s OS X Yosemite, nic víc není potřeba. Nezní to úžasně a není to splněným snem mnoha uživatelů, kteří potřebují pracovat na počítači a u toho telefonovat? Ano, je to skutečně úžasné! Nyní si zřejmě myslíte, že si z vás dělám legraci, vždyť takovou aplikaci všichni dobře znáte, jmenuje se Handsoff a přesto se teď mohu jen usmát a říct, že se pletete.

Jméno aplikace o které je řeč je DockPhone a věřte, že přesně to co jsme uvedl v perexu umí, stejně jako to umí Handsoff, tedy funkce přímo zabudovaná v iOS 8 a OS X Yosemite. Přesto si však DockPhone stáhlo neuvěřitelné množství lidí, dokonce tak velké množství lidí, až se dostala mezi nejstahovanější aplikace v Mac App Store a to i přesto, že zatím co Handsoff je zcela zdarma jako součást zdarma dostupných operačních systémů iOS 8 a Yosemite, za DockPhone musíte zaplatit 0,89€. Nyní zřejmě přemýšlíte, v čem tkví tajemství DockPhone, že by v podpoře starších zařízení nebo operačních systémů? Ne, vždyť už jsem vám řekl, že pro jeho použití potřebujete to stejné co pro použití Handsoff. Tak proč by proboha někdo platil za něco, co mu Apple nabízí zdarma? Protože DockPhone je na rozdíl od řešení, které nabízí Apple sexy!

1@2x

Je to skvělý příklad toho, že zatím co dříve Apple přinesl nejen novou funkci, ale dokázal jí dodat to, na čem si společnost celé ty roky zakládala, tedy uživatelský zážitek, dnes již jen přináší nové a zajímavé funkce, ovšem chybí jim to nejdůležitější, zážitek z používání. Abyste mohli telefonovat z Macu pomocí Handsoff, musíte zapnout Facetime a odsuď poté provést hovor. Paradoxně navíc i když Facetime využívá kontaktní seznam z aplikace Contacts, nemůžete volat přímo z této aplikace, ale pouze z FaceTime, tedy pokud se bavíme o volání na klasická telefonní čísla nikoli na čísla v rámci iOS zařízení.

3@2x

DockPhone umožňuje zcela obejít službu Facetime , stačí když přímo v DockPhone vyhledáte kontakt a okamžitě na něj zavoláte nebo jednoduše zavoláte tím, že zadáte v aplikaci samotné telefonní číslo. Jediný rozdíl je tak v tom, že nepotřebujete otevírat FaceTime, navíc máte možnost vytvořit například widget v oznamovacím centru, ve kterém máte poslední používané kontakty a můžete na ně okamžitě telefonovat. DockPhone je pro mě krásným příkladem toho, že Apple sice přinesl úžasnou technologii, která nám skutečně usnadňuje život, ale nedokázal jí dodat tu třešničku na dortu, aby to byla nejen skvělá technologie, ale také skvělý uživatelský zážitek. O tom, že právě uživatelský zážitek z Handsoff na Macu chyběl svědčí fakt, že i když DockPhone v podstatě neumí nic revolučního a jen zdarma dostupnou nativní službu zabaluje do pěkného kabátku, uspěl na plné čáře.

Dnes nejčtenější

.