Zavřít reklamu

BELKIN-LOGOVeľtrh CES 2015 začal a množstvo zúčastnených začína už teraz predstavovať svoje novinky, ktoré začnú predávať behom tohto roku. Medzi zúčastnených patrí aj Belkin, ktorý uviedol novú sériu senzorov WeMo kompatibilných s operačným systémom iOS. Bezpečnostný systém kompatibilný s iPhonom určite poteší, obzvlášť keď pre svoju funkčnosť nevyžaduje žiadne predplatné a navyše jednotlivé senzory obsahujú batériu s výdržou až 1 rok. Belkin bohužiaľ neoznámil cenu svojich senzorov, ale majú prísť niekedy v druhej polovici roku 2015, možno až na jeseň, ako to býva zvykom.

Kolekcia pozostáva z viacerých produktov. Hneď na úvod to je WeMo Door and Window Sensor, ktorý na základe magnetického kontaktu sleduje, či sú dvere/okná otvorené alebo zatvorené. Toto si nájde uplatnenie predovšetkým v rodinných domoch, kde chcete mať istotu, že pred odchodom na dovolenku máte všetky okná aj dvere zatvorené. Aby ste mali prehľad, pomôže vám bezplatná WeMo aplikácia, v ktorej máte prehľad o tom, kde je otvorené. Ďalšiu novinku predstavuje Keychain Sensor, teda senzor na kľúčenke, ktorý hlási, či niekto prichádza alebo odchádza z domu. Taktiež obsahuje tlačidlo, ktoré môžete spárovať napríklad s garážovými dverami, na ktorých máte senzor WeMo Maker Switch.

WeMo Sensor

Potom prichádza senzor všetkých ostatných alarmov, alebo keď chcete, jeden senzor vládne všetkým. WeMo Alarm Sensor monitoruje aktivitu senzorov požiaru, dymu, CO alebo senzory úniku vody. A na základe prípadných hlásení vyšle upozornenie do vášho iPhonu a varuje vás, že by ste mali zavolať okamžite hasičov, pretože vám začalo doma horieť. Samozrejme, v sérii nesmie chýbať ani tradičný pohybový alarm, ktorý sleduje váš pohyb. Okrem toho ignoruje pohyby zvierat, čím predchádza falošným poplachom. Room Motion Sensor je možné ho spárovať s ostatnými WeMo senzormi v prípade, že by došlo k pohybu a vie tak zabezpečiť, že po otvorení dverí začne pípať alarm aj váš telefón. Posledným doplnkom v sérii je WeMo Water with Echo Techology, ktorý sleduje spotrebu vody, trvanie a cenu a vie upozorniť užívateľov na prípadný únik vody. Systém sleduje vibrácie spôsobené zmenou tlaku pri otočení kohútika alebo spláchnutí toalety. Tento senzor bude na veľtrhu taktiež k dispozícii.

Belkin WeMo Keychain Sensor
WeMo Room Motion Sensor

*Zdroj: TUAW

Dnes nejčtenější

.