Zavřít reklamu

HomeKitVrámci noviniek z CES 2015 sme vám priniesli množstvo správ o inteligentnej elektronike, ale prakticky nikde sa nespomenula zmienka o HomeKit. Výrobcovia inteligentnej elektroniky však na HomeKit nezabudli a predsa len sme sa dočkali. Prvé príslušenstvo predstavila spoločnosť iDevices, ktorá v spolupráci s Applom vyvinula „rýchlejšie“ SDK, vďaka ktorému je možné urýchliť výrobu HomeKit produktov až o 12 mesiacov. Teraz predstavila úplne prvú inteligentnú zásuvku iDevices Switch, vďaka ktorej bude možné ovládať k nej pripojené zariadenia pomocou Siri.

Podmienkou však je nainštalovať si na svoje iOS zariadenie aplikáciu iDevices Connected, ktorá je dostupná už teraz, ale z pochopiteľných dôvodov zatiaľ nepodporuje Switch. K samotnej zásuvke je potom možné pripojiť rôznu elektroniku, ktorú chcete ovládať, napríklad lampy alebo rádio a len nastavíte, čo je k danej zásuvke pripojené. Domáce spotrebiče je následne možné ovládať s pomocou Siri bez toho, aby ste museli otvárať aplikáciu a vybrali dané zariadenie, predsa len to by už bolo rýchlejšie vypnúť lampu vlastnoručne. Čo by vás ale malo presvedčiť k tomu, aby ste svoju elektroniku začali ovládať manuálne? Hlavne je to možnosť nastaviť, aby sa elektronika zapínala automaticky a tak si nastavíte napríklad, aby vás nočná lampa zobudila povedzme o 6:30 ráno. Novinka by sa mala začať predávať ešte v prvej polovici roku, ale ešte nebola oznámená cena.

Novinku týkajúcu sa HomeKit predstavila aj spoločnosť iHome, ktorá taktiež uviedla inteligentnú zásuvku, iSP5 SmartPlug. Ani v jej prípade nie sú známe detaily o cene.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.