Zavřít reklamu

Onda V919 Air„Dobrí umelci kopírujú, tí najlepší kradnú“, tak to je zrejme slogan, ktorého sa drží množstvo dizajnérov u spoločností, ktoré si v jeden piatkový večer pri pive povedali, že vyrobia telefón alebo tablet. A nie je potom divu, že spoločnosti ako Onda pripravujú tablet s dizajnom, ktorý je totožný s iPadom Air 2. Ale buďme originálni, pomenujme svoj tablet V919 3G Air. Onda však nie je jednou z mnohých čínskych spoločností, ktoré vstupujú na trh s lacnejšími alternatívami (čítaj: klonmi). Táto firma má naozaj čo ponúknuť a pokiaľ jej odpustíme okopírovaný dizajn iPadu, potom sa jedná o inovátora vo svojej oblasti.

Narozdiel od iPadu totiž Onda ponúka tablet s dual-bootom, vďaka ktorému je na ňom možné rozbehnúť Windows 8.1 alebo Android 4.4 KitKat, podľa potreby. Najväčším prekvapením však je, že tvorcovia upravili BIOS tak, aby užívatelia dokázali zmeniť systém obyčajným stlačením tlačidla. Kvôli prítomnosti Windowsu bolo treba pracovať so 64-bitovou architektúrou a tak sa v tele iPadu Onda Air nachádza štvorjadrový Intel Bay Trail procesor s frekvenciou 2.16 GHz a 2 GB RAM.

Ten spolupracuje s 9.7-palcovým displejom s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov, ktorý je nám známy z iPadov. Čerešničkou na torte je potom hliníkové unibody telo a Home Button v oblasti, kde sa nachádza na iPade. Zásadný rozdiel je potom v úložisku. Tablet ponúka 64 GB, čo je celkom logické vzhľadom k prítomnosti dvoch OS. Práve preto bol obohatený o podporu microSD kariet s kapacitou do 128 GB. Napriek tomu sa tablet predáva za veľmi nízku cenu, len 193 dolárov. Pri tak podozrivo nízkej cene je už len treba dúfať, že nemá pirátsku verziu Windowsu.

Onda Air iPad clone
Onda Air iPad clone
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.