Zavřít reklamu

Google CastGoogle predstavil novú streamovaciu technológiu, ktorá ale nie je až taká nová a používateľom iOS zariadení môže byť známa už pár rokov. Jedná sa o technológiu Google Cast, ktorá umožní streamovať zvuk z produktov Googlu do reproduktorov kompatibilných s technológiou Cast. Inými slovami, je to vlastne AirPlay, len kompatibilný s podstatne širším spektrom zariadení, keďže technológia má byť zakomponovaná priamo v Google Chrome a tiež ju majú podporovať tablety a smartfóny, vrátane iPhonu a iPadu.

Služba momentálne podporuje skladby z obrovského množstva streamovacích služieb, medzi ktoré patrí aj Pandora, Google Play Music alebo VEVO. Beats Music, vzhľadom k tomu že je vlastnené Applom, konkurenčnú technológiu nepodporuje. Technológia je momentálne podporovaná viacerými tohtoročnými reproduktormi od spoločností Sony, LG a Denon (HEOS) a Google sa zaviazal, že behom roku sa pokúsi priniesť technológiu aj k mnohým ďalším výrobcom zvukovej techniky. Prvé reproduktory majú byť dostupné už na jar tohto roku.

Ako ste si ale mohli všimnúť, v súvislosti s kompatibilitou Google Cast sa spomínajú internetové služby. A v tom spočíva hlavný rozdiel oproti technológii AirPlay. Zatiaľ čo AirPlay streamuje hudbu zo zariadenia do reproduktoru, Google Cast streamuje obsah priamo z cloudu, čoho výsledkom má byť najlepšia kvalita zvuku a možnosť multitaskingu bez toho, aby sa vám pozastavila hudba napríklad pri spustení Flappy Birda. Vzhľadom k vzostupu streamovacích služieb je technológia veľmi aktuálna a aj keď Google nepriniesol revolučnú technológiu, podarilo sa mu inovovať starú známu vec a prispôsobiť ju novodobému trendu, kedy offline hudba jednoducho stagnuje a nie každému sa chce počas počúvania hlasnej hudby počúvať hlasné cinkanie Messengeru.

Dnes nejčtenější

.