Zavřít reklamu

Microsoft SpartanMicrosoft v letošním roce představí následovníka nejznámějšího internetového prohlížeče na světě. Internet Explorer tak v letošním roce vystřídá novinka, která nese název Spartan. Microsoft představí Spartana jako součást operačního systému Windows 10. Společnost se při vymýšlení názvu stejně jako v případě své digitální asistentky Cortany inspirovala v slavné herní sérii Halo, která je exkluzivitou na Microsoft Xbox. Spartan je totiž stejně jako Cortana jednou z hlavních postav ze série Halo, dokonce tou nejhlavnější a ve hře nese jméno Spartan-117.

Z počátku bude Microsoft nabízet jak Microsoft Internet Explorer, tak i Spartan, ten však brzy Explorer zcela nahradí a Microsoft nechá tento slavný vyhledávač ztratit v propadlišti dějin. Jednou z nejvýraznějších novinek Spartana má být co nejnižší nárok na operační paměť a celkově náročnost na vytížení hardwaru samotného počítače. To se příznivě odrazí nejen na rychlosti prohlížeče, ale co je nejdůležitější pro uživatele mobilních zařízení, tak na výdrži baterie. Internetové prohlížeče jsou přitom jedním z nejpoužívanějších softwarů na světě.

Spartan je navíc od začátku stejně jako nové Windows 10 psán jak pro stolní PC a přenosné notebooky, tak i pro zařízení s Windows Phone a Xbox One. Vyšší rychlosti se dočkáme díky zcela novému kódu psanému na základě nejnovějších zkušeností také při načítání samotných stránek. Upřímně je mi jednání nového CEO Satya Nadella velmi sympatické a myslím si, že se Microsoft konečně vydává správným směrem postupného propojování jednotlivých služeb a funkcí, které jsou navzájem čím dál tím víc provázané.

Windows_Product_Family_9-30-Event-741x416

*Zdroj: ign.com

 

Dnes nejčtenější

.