Zavřít reklamu

iPhone 6 miniTým, že by Apple vyrobil menší iPhone, by rozhodne potešil časť užívateľov, ktorí odmietli prejsť na iPhone 6 alebo 6 Plus kvôli ich veľkosti. Aj keď mám pocit, že uhlopriečka do 5 palcov sa ešte dá ovládať jednou rukou, stále preferujem 4-palcovú uhlopriečku svojho iPhonu 5c. Ten sa však už pomaly blíži ku koncu svojho aktualizačného cyklu a pokiaľ všetko pôjde po starom, tak iOS 9 bude poslednou aktualizáciou pre iPhone 5c a 5. Používatelia, ktorí chcú upgradovať na novší model ale chcú zachovať 4″ displej, tak majú možnosť prejsť už len jedine na iPhone 5s, ale v roku 2015 si zrejme už len málo ľudí kúpi telefón z roku 2013.

Práve pre takýchto ľudí si Cupertino pripravuje „Mini“ verziu vlajkovej lode, ktorá by mohla byť predávaná po boku nového iPhone 6s a 6s Plus. Jedná sa už o ďalšiu špekuláciu, ktorá vraví o tomto modeli a kým prvýkrát ju spomenul analytik Timothy Arcuri so slovami, že „môže byť“, investičná firma Zacks Equity Research už vraví, že telefón má byť. Podľa nej si Apple skutočne pripravuje pre rok 2015 nový 4-palcový iPhone a očakáva, že oproti klasickej vlajkovej lodi bude oveľa lacnejší. Ale ako už poznáme zo skúsenosti, ak by Apple vydal tento telefón, mohol by ho predávať o 100 dolárov lacnejšie, podobne ako to spravil s iPhone 5c.

Na nižšej cene sa má údajne podieľať to, že model bude ponúkať hardvér nižšej triedy, vďaka čomu je možné, že bude mať opäť „minuloročný“ hardvér, teda prinesie procesor Apple A8 a bude to skôr zmenšenina iPhone 6 ako iPhone 6s. V takom prípade by bolo možné, že Apple zachová prehľadnosť svojho portfólia a zatiaľ čo iPhone 5s bude rozdávať k dvojročnému paušálu, iPhone 6 mini bude náhradou za 4.7-palcový iPhone 6. Aký osud stretne iPhone 6 Plus, ešte nevieme, ale uňho možno Apple použije dvojročný aktualizačný cyklus. Konieckoncov, u Apple si nevieme predstaviť line-up pozostávajúci zo 6 telefónov (ak počítame iPhone 6 mini).

Ďalšie očakávania o iPhone 6 mini vyjadril analytik zo spoločnosti Cowen & Co., ktorí uvádza, že Apple tento rok nepochybne vydá 4-palcový iPhone, ktorý by mohol nahradiť iPhone 5c a 5s. Analytici zo spoločností Cowen a Zacks sa ale nevedia zhodnúť v tom, či pôjde o hliníkový alebo o plastový model, ako tomu bolo u 5c – alebo o dva rôzne 4″ modely. Každopádne, naša redakcia sa prikláňa skôr k možnosti, že pôjde len o jeden, hliníkový model, keďže line-up by bol až príliš komplikovaný. Apple navyše nevylúčil, že by niekedy plánoval opustiť 4″ obrazovku. Väčšie displeje prezentoval ako vhodné riešenie, pokiaľ chcete vidieť na obrazovke viac obsahu a chválil nové technológie, ktoré u nich použil – ale nepovedal, že by nové uhlopriečky boli zrazu tie „dokonalé“.

iPhone 6 mini
*Zdroj: PhoneArena; VentureBeat

Dnes nejčtenější

.