Zavřít reklamu

MontBlanc Pix SamsungNie je žiadnym tajomstvom, že ak ide o nové produkty, tak Apple už nedodržuje svoje sľuby a to, čo bolo kedysi smiešne veľké, sa dnes volá iPhone 6 Plus a to, čo nemalo žiadne využitie, je dnes neoddeliteľnou súčasťou Apple Pay. A výnimkou očividne nie je ani stylus, technológia, ktorú Steve Jobs zosmiešnil a Apple sa k nej nijak oficiálne nehlásil. Apple si však už v roku 2010 zaregistroval patent na revolučný digitálny stylus, ktorý ponúka funkciu, akú zatiaľ nevyvinul žiadny konkurent, ani Samsung.

Stylus od Applu funguje totiž inak, než akýkoľvek iný stylus na trhu a keby ho Apple niekedy v budúcnosti vyrobil, mohol by ho začať predávať ako luxusné multifunkčné pero, ktoré si prepojíte so svojim iPadom. Stylus z Cupertina má schopnosť sledovať pohyb a ten vie následne prekonvertovať do digitálnej podoby, ktorá sa zjaví na obrazovke iPadu. Užívateľ by však písal alebo kreslil na klasický papier alebo dokonca na tabuľu, čím Apple poukazuje na viaceré možnosti spracovania – mohli by to byť tradičné atramentové perá, fixky alebo aj klasické stylusy s gumenou tuhou. Ako bolo spomenuté vyššie, spomínali by sa tradičné pohybové senzory ako akcelerometer a gyroskop a aby si pero nezačalo písať veci len tak samo od seba, detegovalo by zdvihnutie z docku (predával by ho Apple v elegantnom púzdre?) a až potom by sa senzory aktivovali, spolu s Bluetooth LE anténou, čím by sa začal synchronizovať pohyb s iPadom a okamžite by ste tak mali kópiu papiera priamo na svojom iPade, čo by bolo výhodou, keďže papier sa môže veľmi rýchlo stratiť.

Patent prezentuje niečo, čo by si mohlo nájsť viacero využití. V prvom rade, Apple chce rozpútať revolúciu v školstve a tiež v podnikovej sfére. Tam by si mohlo Apple Pen nájsť veľa využití. Jedno pero by mohlo synchronizovať obsah naprieč viacerými zariadeniami a tak na pracovnej porade môže jeden účastník zapisovať a obsah sa zosynchronizuje s, povedzme, 15 iPadmi naraz, bez toho aby museli všetci písať. V druhom prípade by to znamenalo, že sa Apple nechce odpútať od tradičných činností tak veľmi a chce aspoň čiastočne ostať pri zemi – čo je vlastne dôvod, prečo Samsung začal experimentovať s Galaxy Note a tento experiment sa mu, aspoň podľa mňa, veľmi podaril, nakoľko písanie so stylusom po obrazovke je veľmi pohodlné a s použitým dizajnom pripomínalo tradičné zapisovanie si vecí do denníka, s možnosťou prekonvertovať rukopis do digitálneho textu (Recenzia Samsung Galaxy Note 4). To platí obzvlášť pri tak veľkej obrazovke, akú majú phablety ako je Note či iPhone 6 Plus a písanie dlhšieho textu na ňom nie je príliš pohodlné, pokiaľ máte menšiu ruku.

Screenshot-53

*Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.