Zavřít reklamu

iPad Air 2Pokud jste na nadpis odpověděli pozitivně, tak vám gratuluju! Ježíšek k vám byl opravdu štědrý a vám se najednou otevírá obrovská spousta možností, které iPad nabízí. Ze zkušenosti sám vím, jak magické a osobní zařízení iPad je. Žádné jiné zařízení mi neslouží pro tolik aktivit a úkolů. Co ale teď, když se chystáte otevřít tu bílou krabici? Poradíme vám, jak naplno využít potenciál a jak si co nejvíc užít váš nový tablet. Proces nastavování u iPadu je jednoduchý a zvládne ho každý. Každý krok je podrobně popsaný. Nastavíte si své Apple ID, vyberete W-Fi, potvrdíte používání polohových služeb. iPad nemusíte ani nabíjet, zařízení většinou přicházejí s 90% baterie, nebojte se tedy iPad používat od prvního momentu. Určitě byste ale měli tablet vybít do 0% a poté ho plně nabít, tento proces je pro baterii nejzdravější, zejména na začátku používání.

Nastavte iCloud
iCloud je skvělá záležitost. Vše se nahrává do cloudu, a tak se nemusíte starat o žádné otravné synchronizace. iCloud se postará o vaše záložky, kontakty, dokumenty, maily, fotky ve Photo Stream či poznámky. Pokud se bojíte o svá data a o šmírovací techniky NSA, můžete spoléhat na zálohování dat do iTunes. Vaše data budou tak uložená ve vašem počítači a ne v imaginárním obláčku. Další věcí je neustálé zapnutí Find my iPad funkce. Pokud vaše zařízení ztratíte, tak ho poté můžete z jiného Apple zařízení či z internetu zkusit vyhledat či vymazat všechna data.

iCloud web

Stáhněte iWork a iLife aplikace
Součástí nového zařízení od Apple je balíček šikovných aplikací, jako Pages, Numbers nebo Keynote. Tyto aplikace slouží pro správu a vytváření dokumentů. Dále si můžete stáhnout iMovie, iPhoto a GarageBand, zábavné aplikace, se kterými si rozhodně vyhrajete a vytvoříte zábavné projekty. To vše je součástí zakoupení tabletu, a tak nemusíte nic platit.

Stáhněte ostatní aplikace
Aplikace, aplikace, aplikace. O ničem jiném iPad není. Právě vývojáři a jejich úžasné produtky dávají iPadu nové rozměry a dělají z něho zařízení pro každého. Určitě koukněte na nejstahovanější položky v App Store a vyzkoušejte aplikace jako Evernote, Pocket, Flipboard, YouTube, Google Maps, Kindle App… máte na výběr z milionů možností. Určitě se koukněte na naše články, ve kterých jsme představili spoustu šikovných aplikací:

App Store stále žije, pořád se děje něco nového, jsou vydávány nové položky, placené aplikace jsou někdy na pár okamžiků zadarmo, Apple každý týden poskytne nějakou aplikaci zdarma v rámci “App of the Week”… Naučte se tedy v App Store orientovat. Dále aktualizujte aplikace. Update vždy udělá radost, přece jenom je to takový bonus, který přidá aplikaci nějakou funkci či vylepšení. Rozhodně tedy neignorujte tu červenou bublinu na ikonce App Store! Pokud vás ale aktualizování otravuje, můžete zvolit jejich automatické stahování.

Screen Shot 2014-12-21 at 12

Vyberte si cloudovou službu
O cloudu už byla řeč. Apple sám poskytuje službu iCloud Drive, existuje ale spousta alternativ, jako Google Drive či Dropbox. Každá služba nabízí něco jiného. Porozhlídněte se tedy po možnostech a jednu si vyberte. Cloud je totiž neuvěřitelně pohodlná služba, díky které nemusíte s sebou tahat flashky či hard disky (pro menší soubory samozřejmě). Je tedy nutné si jednu službu vybrat a poté ji nainstalovat na ostatní zařízení.

Přizpůsobte si nastavení
Každému se líbí něco jiného, každý má jiné preference. Nastavení uživatelů se tedy velmi liší, a tam je těžké radit co zapnout a vypnout. Určitě tedy otevřte aplikaci nastavení a zkontrolujte všechny možnosti. Můžete například zredukovat animace, zvýšit kontrast, zvětšit ikony, zapnout tučné písmo, změnit vyvážení bílé… Tento proces je otravný a zabere pár minut, s tím se ale nedá nic dělat. Nenechte se odradit a pečlivě prozkoumejte všechny části nastavení.

Zorganizujte si plochu
iOS nenabízí moc cest jak si jeho vizuální stránku přizpůsobit k obrazu svému, a tak si musíte vystačit z jednoduchou plochou. Můžete ale vytvářet složky, které markantně zlepší celkovou organizaci. Neváhejte tedy a vytvořte si složku pro zábavu, hry, školu, produktivitu, nepoužívané nativní aplikace či práci.

Zakupte příslušenství
Právě v ruce držíte zařízení za několik tisíc korun či stovek euro, a tak se o něj dobře starejte. Výhodou všech krytů a pouzder je, že mají více funkcí. Nějaké slouží jako stojánek, některé přicházejí s klávesnicí, některé podporují funkci zapnutí displeje po otevření krytu. Přirozenou volbou je Smart Cover a Smart Case přímo od Apple, což jsou skvělé možnosti, avšak drahé. Na trhu je ale nespočet jiných produktů, které se postarají o bezpečí vašeho iPadu. Co ale nedoporučuju je zakoupení fólie, jelikož displej u iPadu je kvalitní a nemá tendenci se poškrabávat. Navíc fólie je otravná, zvlášť na iPadu, na kterém se budete na parádním Retina displeji koukat na filmy a fotky. Uvažte také zakoupení stylusu, pokud budete tablet používat k zaznamenávání poznámek či ke kreslení.

accessories_large

Dnes nejčtenější

.