Zavřít reklamu

elephone-logo To, že čínske smartfóny sú čím ďalej tým lepšie a dokonca niekedy predbiehajú aj svojich značkových konkurentov, už nie je také prekvapujúce. Firmy ako Lenovo, Xiaomi, Huawei a iné si dokázali za krátky čas vybudovať silné postavenie na trhu a niektoré z nich sú už dokonca číslom jedna v rozvojových krajinách. Ale priznajme si to. Koľkí z nás už počulo o firme menom Elephone? Ja osobne o nej počujem prvýkrát. No po dnešku sa to rozhodne zmení a táto firma si u mňa vyslúži v niečom prvenstvo.

Pred určitým časom, keď bol predstavený smartfón Philips W6618, vypukol akýsi WOW efekt. Nebolo by to preto, že by Philips prispel do širokého poľa chytrých telefónov svojim kúskom. Bolo to preto, že W6618 ponúkol neuveriteľne veľkú batériu s kapacitou až 5300 mAh. Dnes sa však tohto pomyseľného kráľa výdrže podarilo zosadiť práve firme Elephone s jej modelom P5000. Tento telefón ponúka ohromnú batériu s kapacitou až 5350 mAh a výrobca deklaruje až 4-dňovú výdrž na jedno nabitie. Aj napriek ohromnej kapacite sa batériu údajne podarí nabiť na 70% už za hodinu. Jednou z výhod, ktoré ponúka takto veľká batéria je možnosť použiť samotný smartfón ako externý zdroj pre dobíjanie ostatných zaradení. Ak si myslíte, že tento telefón bude musieť mať obrovské rozmery, tak sa trochu mýlite. Samotný smartfón disponuje 5-palcovým Full HD displejom, ktorý je zapustený do tela s príjemnými rozmermi 144 x 71 x 9,3 mm.

2193906_elephone-p5000

Dizajn zariadenia je akýmsi hybridom medzi iPhone 6 a Samsungom Galaxy S5. Výbava samotného prístroja tiež stojí za povšimnutie. Srdcom tohto rekordmana je 8-jadrový procesor MediaTek MT6592, ktorý je taktovaný na 1,7 GHz a sekunduje mu pamäť RAM s kapacitou 2 GB. O konektivitu sa postará všetko, čo v 21. storočí obsahujú vlajkové lode ostatných značiek. Čínska novinka taktiež zaujme snímačom odtlačkov prstov, ktorý pravdepodobne funguje na rovnakom princípe ako na zariadeniach od Samsungu, aj keď nesie meno Advanced Touch ID. O zachytenie zaujímavých momentov sa postará hlavný fotoaparát, ktorý disponuje rozlíšením 16 Mpx a predná kamera, ktorá bude pravdepodobne vo veľkom využívana na selfie, má rozlíšenie 8 Mpx. Samotné zariadenie beží na systéme Android 4.4. Ako uvádza server Phonearena.com P5000 by sme sa mali dočkať už čoskoro, pravdepodobne hneď začiatkom januára/ledna 2015 na veľtrhu CES 2015.

Untitled-14

Dnes nejčtenější

.