Zavřít reklamu

duet displayDnes ráno jsme vás informovali o aplikaci Duet Display, která dokáže rozšířit displej vašeho Macu také na iPad a ten tak poslouží jako druhá plocha pro práci s OS X. V článku jsme psali, že Duet Display bude dostupný v nejbližší době a už je to tady. Aplikaci si můžete stáhnout na Mac zdarma, ovšem klienta pro iOS musíte zaplatit a to buď cenou 14,99$, která bude k dispozici trvale a nebo stihnout aplikaci stáhnout do 24 hodin s tím, že pak je cena pouze 9,99$, tedy 8,99€.

Aplikace samozřejmě poskytuje nový prostor, ale zároveň podporuje dotykový displej iPadu, a tak se v systému můžete orientovat pomocí dotykových gest a scrollování. Nedávno jsme psali o aplikaci iDisplay, která je k dostání již nějakou dobu (další alternativou je aplikace Air Display). Nevýhodou je ale spojení s Macem přes Wi-Fi, a tak dochází k sekání a k jednoduše horší uživatelské zkušenosti. S Duet Display je to ale jiné, Lightning kabel opravdu zajistí bleskové a spolehlivé připojení. Další věcí je podpora Retina rozlišení, která plně využívá výborného HD displeje iPadu.

Součástí aplikace je režim šetření energie, který je tu pro ty, kteří vlastní starší Macy. Uživatel má tak na výběr vybrat si mezi klasickým a Retina rozlišením (pro Retina režim je potřeba novější zařízení). Také je zde možnost používat 30 Hz nebo 60 Hz frekvenci. Nastavování Duet Display je jednoduché, jen stačí stáhnout aplikaci na iPad a na Mac a poté jen restartovat počítač. Duet Display bude na App Store k dostání v nejbližších dnech. Podporovány jsou Macy se systémem 10.9 a novější, iPady s iOS 5.1.1 a novější a dokonce i iPhony s iOS 5.1.1 a novější.

Dnes nejčtenější

.