Zavřít reklamu

logo applePojďme se přesunout do minulosti, přesněji do roku 1985. Steve Jobs dostává padáka a na jeho místo nastupuje John Sculley, člověk, kterého Steve sám najal a tak moc o něj stál. S novým CEO přicházejí nové pořádky a nové techniky. Jednou takovou je unikátní promo video, které ukazuje, jak malé děti ovládají Macy a jak používáním nových technologií získavají zajímavé a nové znalosti.

Součástí videa jsou dopisy od dětí, které píšou právě Sculleyemu a do Applu obecně. Jedním takovým je dopis od chlapce jménem Brent Rambo. Ten se ukázal přímo ve videu, kde usedl k počítači a poté vyjádřil svou spokojenost zdviženým palcem do kamery. Tento GIF se minulý rok stal nesmírně populárním, není divu. Ten se vyjádřil následovně: „Vážený pane Sculley, Mac VLÁDNE světu! Váš Mac kamarád, Brent Rambo.”

gif

Rambo ale nebyl jediným dítětem, které napsalo Sculleyemu.

Vážený pane Sculley,

Ve škole používáme Apple IIe a doma máme Macintosh. Myslím si, že počítače jsou skvělé. V budoucnu možná vymyslíme a postavíme počítač, kterž nám umožní komunikovat se zvířaty. Možná dokonce i s delfíny! Myslím si, že delfíni jsou chytří. Možná v něčem i chytřejší než my.

S pozdravem,

Caroline Cantaniab

gif
Vážený pane Sculley,

Můj táta říká, že počítače jsou jen nástroj, že opravdová kreativita přichází z našich myslí. Má pravdu, ale počítače jsou opravdu parádní nástroje! Počítače jsou zařízení budoucnosti. Jak říká můj učitel přes počítače: „neexistují žádné limity.”

S pozdravem,

Gina Russo

gif

Jeden dvanáctiletý chlapec jménem Randy Reddick napsal Sculleyemu dopis, ve kterém popisoval jak programuje video hry, designuje grafiku a píše texty písniček na jeho Apple IIC.

„Toužím po nečem lepším,” říká Randy, „ale můj táta mi nedovolí mít Macintosh.”

Poté se Randy zeptal, jestli by Sculley nemohl jeho tátovi napsat a přesvědčit ho, aby mu koupil jeho vysněný Apple produkt. Součástí dopisu byl seznam věcí, které by v tomto zařízení neměly chybět.

gif

Na promo video se můžete kouknout v následujícím videu, dopisy začínají v 5:22.


Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.