Zavřít reklamu

Apple vanoceApple zverejnil na svojom YouTube kanáli nové Behind the Scenes video a odhalil tak nové zaujímavosti z natáčania tohtoročnej vianočnej reklamy, ktorá nesie pomenovanie „The Song“. Reklama s dojímavým príbehom bola zameraná predovšetkým na prezentovanie GarageBand a iPadu mini a zaviedla nás do domácnosti, kde si mladá umelkyňa pripravila darček pre svoju starú mamu v podobe starého love songu, ktorý v mladosti spievala starému otcovi, ktorý musel odísť do vojny. S pomocou produktov Apple a GarageBand ju obohatila o svoj vlastný spev.

V skutočnosti bola ale upravená nahrávka vytvorená vo Voice-o-Graphe, mimoriadne obľúbenej „hudobnej“ búdke zo 40. rokov minulého storočia, ktorá umožnila obohatiť existujúcu platňu o dodatočné vokály, ktoré do nej naspievala osoba vo vnútri búdky. Boli to predovšetkým turisti a zvedavci, ktorí nikdy predtým nepočuli, ako znie ich hlas na platni a jednoduho to chceli skúsiť a keď sa im zdala nahrávka dobrá, mohli ju odoslať svojim príbuzným. A kde vlastne Apple zohnal 70 rokov starú búdku? Poskytlo mu ju vydavateľstvo legendárneho gytaristu Jacka Whitea, Third Man Records. Vzhľadom k tomu, že White je propagátorom platní, uňho teda nebolo problém zohnať takúto zábavku. White má však k moderným technológiám veľmi blízko, pred pár dňami bola oznámená jeho vlastná VR aplikácia.

Vo vnútri búdky bola speváčka Rhiannon Giddens, ktorej kapela vyhrala v roku 2011 cenu Grammy a vo videu naspievala hlas svojej starkej do skladby Love Is Here To Stay. Dana Wiliams pre zmenu presunula skladbu do GarageBandu, kde ju následne upravila a previedla do digitálnej podoby. Williamsová bola pre Apple ideálnou voľbou, ako sama tvrdí, využíva GarageBand prakticky ku všetkej svojej hudobnej tvorbe a chváli si, že sa dá veľmi jednoducho používať, čo môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti, aj keď skôr pri produkcii elektronickej hudby.

Dnes nejčtenější

.