Zavřít reklamu

HomeKitApple tento rok predstavil niečo, čo by sme od neho príliš nečakali. Predstavil HomeKit, softvérovú sadu, ktorá umožní výrobcom inteligentnej elektroniky prepojiť svoje produkty s iOS zariadeniami viac, ako kedy predtým a kým doteraz bolo treba zapnúť aplikáciu Philips Hue na to, aby ste ovládali lampy, po novom to zvládnete aj zo zamknutej obrazovky pomocou Siri. Briliantná stratégia, s akou prišiel Apple, sa zákazníci v USA celkom rýchlo stotožnili a podľa Park Associates zažije inteligentná elektronika „boom“ už budúci rok.

Spoločnosť to usúdila z prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 10 000 ľudí. Z toho až 37% si plánuje v priebehu roku 2015 zakúpiť aspoň jedno inteligentné zariadenie. Najvyhľadávanejším tovarom v tomto obore sú inteligentné žiarovky a tak sa môže Philips radovať, že si jeho Hue žiarovky zakúpi ešte väčšie množstvo ľudí. Ďalším obľúbeným druhom elektroniky sú inteligentné termostaty, ako napríklad ten od Nest, bohužiaľ v roku 2015 na tom nebude ich popularita taká vysoká ako v predošlých rokoch. Behom uplynulých troch štvrťrokov 2014 tvorili termostaty až 27% všetkej predanej inteligentnej elektroniky, no štatistika poukazuje na fakt, že budúci rok sa budú nachádzať termostaty na 4. mieste tabuľky.

Park Associates tiež očakávajú, že vďaka riešeniam ako je HomeKit od Apple, sa zvýši popularita inteligentnej elektroniky ako darčekov. Minulý rok tvorili darčeky až 32% všetkých predaných chytrých zariadení. A tento rok nie je vylúčené, že to percento bude ešte vyššie. Tomu sa už prispôsobujú aj samotní predajcovia a Best Buy plánuje v niektorých predajniach vyhradiť plochu s rozlohou 74 metrov štvorcových špeciálne pre inteligentné zariadenia. A popularite dopomáhajú práve zvučné mená ako Apple, Google a Honeywell.

HomeKit Park Associates
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.