Zavřít reklamu

EpicoUž sme videli snahu o zbavenie sa stereotypu v dizajne smartfónov. Samsung začal experimentovať s koženkou a myslím, že toto bol dobrý nápad, aj keď telefón ostal naďalej plastovým. Ale videli sme už aj experimentovanie s bambusovým drevom, o to sa postaral čínske OnePlus a opäť išlo o zaujímavú myšlienku. Ale viete si predstaviť, že by ste mali drevený iPhone? Nuž, Apple to zrejme sám nikdy nespraví, ale s pomocou ochranných obalov si to môžete urobiť sami. 

Taký obal máme už pár dní v redakcii. Je to nový obal pre používateľov iPhone 5 a iPhone 5s, ktorý je svojim spracovaním naozaj špecifický. Narozdiel od bežných ochranných obalov, tento pozostáva z dvoch hlavných materiálov. Po bokoch nachádzame hrubší pogumovaný plast a hlavnú zadn časť tvorí skutočné čerešňové drevo. Spočiatku sa síce môže zdať, že ide o nálepku, to ale nie je pravda. Drevo je príjemné a vzhľadom k tomu, že má užívateľ prémiový telefón, obal je možné pokladať za prémiový dizajnový doplnok, ktorý vás poteší v prípade, že vás kombinácia skla a hliníku omrzí. Kvôli drevu na zadnej strane je celý obal pevný a nie mäkký, ako môže byť zvykom pri iných typoch obalov.

1110121351011

Narozdiel od oficiálnych obalov od Apple, tento je tvarovaný skôr po vzore oficiálnych obalov na iPhone 6 a tak tvrdá guma chráni priamo len ľavý a pravý bok zariadenia, ale nie vrch a spodok. Ani o tie sa však nemusíte báť, keďže materiál je dostatočne hrubý na to, aby vytvoril priestor prázdny priestor medzi vrchom a zemou. To je však výhoda, keďže tlačidlo Power Button a prvky na spodnej časti, ako je 3,5-mm audio jack či Lightning konektor, sú vždy prístupné. To platí aj o tlačidlách na boku, kde viete na tlačidlá dosiahnuť aj cez obal a nestane sa vám, že by ste sa náhodou nemohli trafiť. Čo môže chvíľu spôsobovať problémy, je práca so spínačom pre tichý režim, ale aj to je len chvíľkový problém a čoskoro sa vytratí. Je to totiž o zvyku.

1110121351011_1

Tým, že je obal z vrchnej a spodnej časti otvorený, môže mať užívateľ chvíľu obavy, že telefón môže z krytu vypadnúť. To však nie je pravda a môžem potvrdiť, že sa to nestane. Okrem toho, že je pevný, je tiež veľmi presný a medzi púzdrom a hliníkovým rámčekom telefónu nie je žiadny vzduch, čo sa odrazí najmä pri vyberaní telefónu z obalu. Prípadné vyberanie telefónu z obalu vám zaberie riadnu chvíľu a osobne sa mi to podarilo až na niekoľký pokus. To je však daň za to, že chcete mať svoj iPhone naozaj v obale, ktorý ho ochráni. Ako sa už dalo celkom čakať, ani tento obal sa nešmýka a nepadne do snehu, pokiaľ nejaký túto zimu napadne. Keď už spomínam tú zimu, nedalo mi nespomenúť ďalšiu výhodu, prečo nosiť iPhone v obale. Váš iPhone je totiž hliníkový a držať studený kov pri tak nízkych teplotách nie je zrovna najpohodlnejšie. Zato plast svoju teplotu nezmení tak radikálne a svoj iPhone tak budete môcť vonku používať po dlhší čas.

  • Epico Woody Body a další obaly si můžete zakoupit přímo na epishop.cz

 

1110121351011_2

Dnes nejčtenější

.