Zavřít reklamu

Samsung Gear VRV posledních měsících se začaly na trhu objevovat nové produkty zaměřující se na virtuální realitu. Často jde také o produkty, které ke své práci potřebují iPhone a to konkrétně nejnovější iPhone 6 respektive iPhone 6 Plus. Jako důkazem mohou být brýle VR One, o kterých jsme psali zde nebo nedavno představené brýle Pinć. Minulý týden jsme psali o tom, že Apple hledá inženýra pro vývoj virtuálního UI. Nyní se nabídky rozšířily a Apple chce zaměstnat vývojáře pro virtuální hraní.

Jedná se spíše o vývoj softwaru, tudíž je méně pravděpodobné, že by Apple pracoval také na výrobě hardwaru určeného pro virtuální realitu. Pravděpodobně bude situace podobná jako dnes u CarPlay. Tudíž tak, že Apple přenechá vývoj hardwaru na ostatních společnostech, jako je třeba Oculus, který vlastní firma Facebook, a bude vyvíjet pouze kompatibilní software pro tyto produkty. Tomu nasvědčuje také fakt, že Apple na svých stránkách vyvěsil nabídku pozic jen pro se zaměřením na software.

Apple nabízí celkem tři pozice a to přesně pro inženýra aplikací, kde kalifornská firma udává, že požaduje někoho, kdo se vyzná v platformách Oculus Rift, Leap Motion a v 3D grafice. Dále pak zmiňovaného inženýra pro hry, kde jako klíčové vlastnosti udává například znalost CryENGINE, Unity, Unreal a opět 3D grafiky. Nakonec pak hledá VR/AR programátora, který by měl vyvíjet aplikace pro iOS a OS X.

Již v minulosti jsme ale zaznamenali, že Apple experimentuje s hardwarem, který by byl určený pro virtuální realitu. Apple si totiž v loňském roce nechal patentovat brýle, které výpadají podobně jako dnešní Oculus. Tyto brýle pak popsal jako sledovací systém, který zajistí osobní zážitek ze sledování.

apple-goggles-patent-02

Apple se do současné doby prozatím do virtuální reality příliš nehrnul. I když například Oculus vyvinul brýle pro iPhone, tak Apple nenabídnul žádné aplikace nebo cokoli pro podporu tohoto zařízení. Je tedy nasnadě si myslet, že chystá něco vlastního a například Oculus nebo Leap Motion se pro něho tak stávají konkurenti v této oblasti. Celou informaci může ještě lehce podložit zpráva z minulého měsíce, a to ta, že Apple vyvíjí 3D displej pro další generace iPhonů.

Jak to tedy nakonec s virtuální realitou a samotným Applem bude se musíme nechat překvapit. Je ale jisté, že Apple do brzké budoucnosti něco chystá. O dalších podobných zprávách vás budeme jistě informovat. Na závěr si můžete prohlédnout všechny tři nabídky, které Apple vyvěsil na svém webu a podívat se, co vše po svých zaměstnancích již od začátku požaduje. Apple tyto nabídky po krátké době ze svého webu stáhl, ale redaktorům z 9to5mac se podařilo zachovat screeny.

apple-vr-job-listing-01 apple-vr-job-listing-02 apple-vr-job-listing-03

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.