Zavřít reklamu

Screen Shot 2014-12-08 at 6.36.37 PMInternetový magazín The Verge již podruhé zveřejnil svůj seznam 50 osobností, tentokrát přirozeně pro rok 2014. The Verge je známý díky svému neuvěřitelně šikovnému týmu, který všechny články a hlavně videa vždy zabalí do pěkného designu, na který je radost se dívat. Jinak tomu není ani v tomto případě. Součástí projektu je i parádní motivační video, na které se můžete podívat níže.

The Verge všechny osobnosti rozdělil do šesti specifických kategorií – Game Changers (lidé, co něco změnili), Baviči, Vědci, Titáni, Umělci a Upstarts (lidé, co udělali největší pokrok). Výběr je tak opravdu pestrý. V seznamu najdeme například bojovnici za lidská práva a nejmladší držitelku Nobelovy ceny Malalu Yousafzai, herečku a velvyslankyni dobré vůle OSN Emmu Watson či grafického designéra Ashe Thorpa, který se podílel na filmových hitech jako Interstellar nebo Úsvit planety opic.

Poté je tu nám bližší kategorie Titáni, do které se dostali nám známí velikáni z technologického světa. Zde samozřejmě nechybí CEO Apple Tim Cook, zakladatelé Beats Jim Lovine a Dr. Dre, CEO Tesla a SpaceX Elon Musk, CEO Amazon Jeff Bezos či Senior Vice President v Google Sundar Pichai, který je po Larrym Page nejspíše nejmocnějším mužem v Google.

Dále stojí za zmínku kategorie Upstarts, kam se nominovali budoucí a vycházející hvězdy, jako CEO GoPro Nick Woodman, CEO Whatsapp Jan Koum, CEO Uber Travis Kalanich či CEO Snapchat Evan Spiegel.

Dnes nejčtenější

.