Zavřít reklamu

SafariMnohé stránky v dnešní době nabízí kromě desktopové verze také verzi upravenou pro mobilní telefony. Ta se zobrazí právě v případě, když vstoupíte na stránku z mobilního telefonu. Mnohdy však ukazuje obsah lehce odlišně, než jste zvyklí z plné verze. Mobilní verze má zjednodušit procházení stráky na malém displeji a také zrychlit načítání jednotlivých stránek. Může se však stát, že se na obrazovce neukazuje něco, co momentálně potřebujete a raději byste viděli stránku tak, jako na svém počítači. Jak toho v Safari na iOS zařízení docílit si ukážeme v dnešním článku.

Následující postup je určen pro iPhone a iPod Touch, kde se stránky zobrazují v mobilní verzi. Na některý webových stránkách lze najít přepínání mezi úplnou a mobilní verzi na úplném konci stránky. Nyní si však ukážeme, že to lze provést i pomocí Safari.

Jak přepnout na úplnou verzi stránky v Safari na iPhonu

1. Spusťte si aplikaci Safari, pokud tak ještě nemáte

2. Nechte načíst požadovanou stránku, která se zobrazuje v mobilní verzi, aby bylo možné ji přepnout do úplné verze.

3. Nyní klikněte do řádku, kam se zadává adresa. Měly by se vám označit a namísto stránky se objeví vaše záložky.

4. Tahem dolu v místě záložek si nechte zobrazi možnost Úplná verze stránky. Pokud nevíte, jak na to, tak vám napovím, že je to stejné gesto, které děláte například, pokud chcete vyhledávat ve Spotlight na úvodní obrazovce.

5. Klikněte na možnost Úplná verze stránky pro zobrazení desktopové verze. Pokud budete chtít přejít zpět na mobilní verzi, jednoduše stránku zavřete a opět otevřete, měla by se zobrazit opět v mobilní verzi.

IMG_0236IMG_0235IMG_0237

Dnes nejčtenější

.