Zavřít reklamu

AM3s_Thumbnail1
V ponuke obchodov nájdete nespočetné množstvo activity, fitness a sleep trackerov od tých horších až po tie najdrahšie, ale je cena naozaj zárukou dobrého produktu? Keď som zbadal tento tracker, musel som sa s ním pohrať! Firma iHealth ma zaujala už dávnejšie, keď som videl, koľko produktov majú a aké je ich zameranie. Osobne si myslím, že ide o firmu, ktorá už dnes prispieva ku vziku e-Doktora a pritom je cenovo dostupná ľuďom. Všetky ich prístroje sú certifikované na lekárske použitie, čiže to nie je len o tom, že mám glukomer alebo tlakomer len tak aby som si zhruba zistil, aký mám cukor, prípadne tlak, ale keďže sú zariadenia certifikované, dostávame aj relevantné výsledky. Je úplne samozrejmé, že rôzne zariadenia vždy poskytnú rôzne výsledky, ale iHealth je firemná odnož profesionálnej značky, ktorá sa zaoberá profesionálnym lekárskym vybavením. Čo si osobne myslím, je celkom dobrý predpoklad na výrobu kvalitného vybavenia aj pre bežného človeka.

Ale už k danému produktu. Krabičku som rozbalil a zostal som veľmi príjemne prekvapený! V dnešnej dobe je to tak, že si niečo kúpite a musíte kopec vecí dokupovať ale tu nie! Vykukli na mňa veľmi elegantné hodinky s čiernym náramkom a manuál. Pod nimi sa ukrýval klip na nohavice, ďalšie 3 remienky vo farbách sivá, ružová a oranžová a neoprénový pás na ruku na spánok. Klip a základný remienok je v čiernej alebo skôr veľmi tmavo sivej. Tým pádom odpadáva dokupovanie remienkov a môžete ich striedať.

Pás na spánok je príjemný na dotyk, tracker tam len tak vložíte a ten sa môže v páse pohybovať, čo mu zabezpečuje ideálne možnosti sledovania vašej spánkovej aktivity. Pás je na suchý zips, čo zabezpečuje možnosť veľkostného prispôsobenia a samozrejme je aj elastický. Keďže tracker obsahuje veľmi presný gyroskop, ktorý zaznamenáva pohyb v troch osách, zabezpečuje dokonalé sledovanie či už spánku a spánkovej aktivity alebo počet nachodených krokov. AM3S sleduje každú vašu aktivitu a po jej dokončení vám poskytne sumár najdôležitejších dát priamo na LCD. To znamená, že vám oznámi po prebudení dĺžku a kvalitu spánku alebo počet krokov, prejdenú vzdialenosť a trvanie behu a podobne. V pláne je firmware update, ktorý bude schopný rozoznávať väčšie množstvo športových aktivít, dokonca aj funkcionalita rozpoznávania napr. plaveckého štýlu.

iHealth AM3S

Zariadenie spravujete pomocou Bluetooth rozhrania, ktoré sa zapína len na čas synchronizácie. Tracker komunikuje s aplikáciou iHealth MyVitals 2.0, ktorá spravuje všetky produkty od firmy iHealth, takže nepotrebujete sólo aplikáciu na ovládanie každého zariadenia. Aplikácia MyVitals je prepojená aj s aplikáciou Health v iOS 8 a tak môžete zvoliť, ktoré dáta chcete medzi aplikáciami synchronizovať. Ďalej táto aplikácia pri synchronizácii či meraní automaticky uploaduje výsledky a synchronizované dáta aj na cloud iHealth, samozrejme len pokiaľ si vytvoríte svoje konto.

Ďalšou funkciou, ktorú som veľmi ocenil, je tichý alarm. Zariadenie v sebe ukrýva vibračný motorček a v aplikácii si viete nastaviť dve varianty upozornení. Prvý je budík, ktorý vás zobudí v stanovený čas; momentálne nie je možnosť ho zastaviť a tak „bzučí“ 80 sekúnd bez prestávky, ale oprava je na ceste a bude sa dať zrušiť jednoduchým poklepaním. Mňa osobne tento budík nezobudil, ale popravde, aj bežný budík má so mnou problémy. Druhé upozornenie je pri neaktivite. Viete si jednoducho nastaviť čas napr. 30 minút a pokiaľ po túto dobu nevykonáte žiadnu aktivitu, tak vás na to tracker upozorní. Je to veľmi praktické a zdravé, hlavne pri sedavom zamestnaní, aby ste celý deň nepresedeli ale aspoň raz za čas sa prešli napríklad pre vodu alebo len tak si spraviť prechádzku po chodbe v práci. Už tento malý pohyb vám zlepší krvný obeh a dopomôže ku zdravšiemu životnému štýlu.

iHealth Edge iOs

Ešte si povedzme pár slov k ovládaniu. Tracker neobsahuje žiadne hardvérové tlačidlo a ovláda sa výlučne otočením ruky alebo jednoduchým klepnutím. Systém obsahuje 4 základné obrazovky a to čas a dátum, prejdené kroky, spálené kalórie a prejdenú vzdialenosť. Jediné tlačidlo celého systému obsahuje nabíjačka a slúži na kompletný reset zariadenia, pokiaľ sa vyskytne problém. Ten vykonáte pripojením nabíjačky na hodinky, do USB portu počítača a podržaním reset tlačidla. Treba ho držať stlačené, pokiaľ hodinky neoznámia úspešnosť zresetovania. Výrobca udáva výdrž batérie 5 až 7 dní, tento udaj je relevantný mne vydržal tracker 6 dní. Môj osobný názor je, že iHealth Edge AM3S má veľmi príjemný dizajn, ktorý ide bok po boku s výbornou funkcionalitou zariadenia. Páči sa mi, že nemá vyslovene športový dizajn ale skôr elegantný vzhľad čo zaujme širšiu skupinu ľudí. iHealth Edge AM3S je možné zakúpiť za 79,90 Eur alebo 2198,- Kč.

iHealth Edge

//

//

Dnes nejčtenější

.