Zavřít reklamu

iTunes 12 iconMinipřehrávač v iTunes je velice šikovné vylepšení, které však není novinkou v novém systému, ani v nové verzi iTunes 12. Avšak přeci jen prošel nějakou změnou. Vyvojáři v Apple si opět dali záležet, aby se některé funkce v nové verzi přemístily a bylo je těžší najít. Někteří uživatelé si tak možná nyní myslí, že minipřehrávač z iTunes zcela zmizel. Není to však pravda, je tam, a dokonce přibyla další možnost, jak ho zobrazit. Pojďmě si tedy ukázat, jak zobrazit dva různé minipřehrávače, každý jiným způsobem. Možná díky tomuto návodu začnete sami minipřehrávače používat, pokud jste tak do této doby nedělali.

Hlavním pravidlem pro oba minipřehrávače je, že nesmíte mít iTunes přepnutý do fullscreen režimu, pak totiž minipřehrávač nelze vůbec vyvolat. To je ovšem škoda, jelikož podobnou možnost bych osobně využil. Prvním typem minipřehrávače je takový, že zcela nahradí okno iTunes s veškerým obsahem a zobrazí se právě jen minipřehrávač. Tento přehrávač vývoláte buďto tak, že použijete klávesovou zkratku Cmd (⌘) + Shift (⇧) + M nebo tak, že v iTunes najedete na cover alba v horní části okna vedle ukazatele přehrávání. Po najetí na cover se zobrazí symbol čtverečku překrývající obdélníček.

Vlastně se jedná o symbol, že se z velkého okna stane malé. Výsledný minipřehrávač zobrazuje cover alba a ostatní ovládací prvky, na které jste zvyklé. Můžete si ho také zmenšit nebo zvětší. Minipřehrávač nabízí možnost se přepnout na tzv. mikropřehrávač pomocí dvou šipek směřujících k sobě hned pod křížkem. Ten zabírá ještě méně místa a zátoveň ukazuje vše, co minipřehrávač. Pokud se chcete přepnout zpět do hlavního okna iTunes, stačí opět stisknout klávesovou zkratku Cmd (⌘) + Shift (⇧) + nebo kliknout na křížek.

Snímek obrazovky 2014-11-28 v 16.20.29

Druhým typem minipřehrávače je takový, že se zobrazí zároveň i s oknem iTunes. Okno iTunes pak můžete buď vypnout nebo minimalizovat a nechat si tak zobrait jen minipřehrávač. Ten jen totožný s tím, který jsem popsal již v minulém odstavci, tedy opět ho lze přepnout do micropřehrávače. Tento minipřehrávač vyvoláte zkratkou Cmd (⌘) + Alt (⌥) + M. Stejnou zkratkou ho také zavřete nebo opět jednoduše křížkem.

Snímek obrazovky 2014-11-28 v 16.18.42

Dnes nejčtenější

.