Zavřít reklamu

iPad Air 2iPad slouží pro tisíce úkolů, je to zařízení používané k zábavě, práci, relaxaci, ke tvorbě… Ač iPadu chybí nějaké softwarové vychytávky (například rozdělení obrazovky k používání dvou aplikací najednou), tak na něm díky parádní podpoře od vývojářů jde skvěle vytvářet a pracovat. Primárně jde ale o produkt zaměřený na konzumaci. Zatímco jsme vám v minulosti představili například 10 užitečných aplikací pro iPad, dnes si ukážeme 10 zajímavých aplikací, které osobně používám skoro každý den. Každá slouží k něčemu jinému, ale každá to umí zatraceně dobře!

1) GoodNotes

Jako student tuto aplikaci používám každý den a neumím si život bez ní představit. Pamatuju si, když mi ji kamarád před pár lety ukázal. Já si tehdy říkal, jaký je to nesmysl, psaní pomocí stylusu je přece šílenství, je to nepohodlné. Snad nikdy jsem se tak moc nemýlil! Teď už s sebou nenosím žádné sešity či papíry – vše mám v iPadu a v této aplikaci. Stačí zakoupit dobrý stylus a psaní je díky propracovanému softwaru GoodNotes pohodlné. S touto aplikací můžete zaznamenávat poznámky, zvýrazňovat, kreslit… zároveň jde o skvělou čtečku PDF dokumentů. K dostání je i verze pro iPhone (verze pro Mac se připravuje), synchronizace probíhá přes iCloud, a tak všechny dokumenty máte neustále po ruce. Za cenu 5,49 € tuto aplikaci maximálně doporučuju.

goodnotes

2) Lumosity

Chcete si trochu procvičit mozek a zlepšit vaše schopnosti? Pak potřebujete Lumosity. Jde o aplikaci, která vám každý den sestaví různé cviky pro různé vlastnosti jako třeba logické uvažování nebo rychlost reagování. To všechno v rychlých, zábavných a intuitivních cvičeních. Je celkem zábavné sledovat, jak se každý den zlepšujete. Aplikace je v základu zdarma, předplacení služeb navíc je ale poměrně drahé. To nijak nevadí, základní verze toho poskytuje dost.

lumosity

3) TED

TED (Technology, Entertainment, Design) je globální set konferencí, na které se sejdou chytré hlavy (například Richard Branson, Bill Clinton nebo Al Gore), které přednáší o zajímavých tématech. Aplikace TED nabízí více než 1700 těchto přednášek (další přibývají každý den) zaznamenaných na kvalitním videu. Uživatel má na výběr hledat podle známých osobností nebo podle sekcí, každý si najde něco. Aplikace je zdarma, bez reklam a bez mikrotransakcí.

ted

4) The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App

V dnešní hektické době je těžké najít si čas na cvičení. Právě proto je tu tato aplikace, která byla vytvořena trenéry a experty. Na výběr máte z několika cvičení. Buď zvolíte 7-minutové cvičení, které podle expertů stačí ke splnění každodeního doporučeného pohybu. Další volbou je Smart Workout, což je sada cvičení, které si nastavíte podle vašich preferencí, o vše ostatní se postará aplikace, která vše vyhodnotí a sestaví vhodné cviky a úkoly. Poté je tu Workout Library, ze které si můžete vybrat co chcete. Jde o zábavný a prověřený způsob, jak kvalitně cvičit. Aplikace je zdarma. Pokud máte iPhone, tak jistě oceníte nedávno přidanou integraci do Apple Health. Tak hurá do toho!

johnson

5) Yahoo News Digest

Příběh této aplikace je úžasný. Nick D’Aloiso, dnes už devatenáctileý kluk, před pár lety vytvořil aplikaci Summmly, která zachycovala zprávy z internetu a chytře je uživatelům rozesílala. Aplikace se ihned stala populární a toho si všimla gigantická společnost Yahoo, která Summly odkoupila za $30. Následně všechny technologie použila a představila svou aplikaci Yahoo News Digest. Ta vám ráno a večer pošle 10 zajímavých článků, ze kterých si určitě vyberete. Články vždy hovoří o nejnovějších tématech, a tak vám to nejdůležitější nikdy neunikne. Aplikace je zdarma a nabízí intuitivní a moderní UI.

yahoo digest

6) Sky Guide

Všichni známe ty neuvěřitelné aplikace, které ukážou noční oblohu, všechny souhvězdí a planety. Sky Guide je jednou takovou. Při používání mám vždy pocit, že jsem v budoucnosti, jelikož nechápu, jak je vůbec možné si tak jednoduše prohlížet vesmír. Sky Guide vám o každé hvězdě, planetě či souhvězdí podá velké množství informací. Sky Guide stojí 1,99 €.

sky guide

7) iDisplay

iDisplay je parádní aplikace, která propojí váš iPad s Macem a z iPadu udělá vlastně druhý displej. Okno z Macu tak jednoduše můžete přesunout na iPad, což vám může ušetřit spoustu místa. Vše funguje tak, jak má, jen s občasnými zádrhely (to ale může být díky nedostatečné Wi-Fi). Aplikace stojí 8,99 €. To je hodně, iDisplay je ale často ve velké slevě, já ho koupil v akci za 0,89 €.

idisplay

8) been

Been je aplikace do které si zadáte, kolik zemí jste na světe naštívili. Stačí kliknout na kontinent, následně na příslušné země a been je označí. Poté vám je všechny ukáže na mapě a efektivně spočítá, v kolika procentech zemí jste již byli. Aplikace je zdarma.

been

9) MyScript Calculator

Dodnes nechápu, proč Apple do iPadu nepřidal nativní aplikaci počasí a kalkulačky. Zatímco pro počasí používám Yahoo Weather!, tak jako kalkulačku používám MyScript Calculator, což je trochu zvláštní aplikace – není to klasická kalkulačka. Pro zadání hodnot a čísel je jednoduše napíšete na displej, software je rozpozná a ihned rozpočítá. Máte možnost psát skutečně dlouhé operace, do kterých po jejich vyřešení můžete jednoduše vstoupit a upravit hodnoty, jak se vám zachce. Aplikace podporuje klasické matematické operace jako +, -, krát či děleno. Navíc ale podporuje mimo jiné sin, tan, cot, acos, ln, log, phi, % či odmocniny. Jde tedy o pokročilou kalkulačku, která je navíc zdarma.

script calculator

10) Crossy Road

No a na závěr jedna perla – hra Crossy Road. Na tu jsem narazil teprve před pár dny. Hra mě ale pro svou jednoduchost a zábavnost hned chytla. V této hře ovládáte postavičku jako žábu, psa či slepici, se kterou se snažíte přejít přes překážky. Jde o příjemnou hru, prostě určenou pro relax. Hra je zdarma, tak ji určitě vyzkoušejte!

crossy road

Dnes nejčtenější

.