Zavřít reklamu

Pro žádnou společnost na světě vyrábějící mobilní telefony není korporátní sféra tak důležitá jako pro BlackBerry (dříve RIM), která se soustředí dlouhá letá právě na šifrovanou komunikaci a nástroje určené pro korporátní zákazníky. Společnost ostatně založila právě na korporacích jako jsou banky, pojišťovny nebo vládní organizace celý svůj business.

Když však začali zaměstnanci oněch korporací používat doma iPhone, začali bezpečnostní experti jednotlivých společností zjišťovat, zda by nebylo možné využívat iOS zařízení také v rámci korporací. Bezpečnost operačního systému iOS a mobilních zařízení iPhone, iPod touch a iPad je na tak vysoké úrovni, že již i ty největší světové společnosti pozvolna přecházejí právě na produkty Apple.

Zatím poslední ránu zasadilo BlackBerry Australské ministerstvo financi, které se rozhodlo přejít právě z platformy BlackBerry na iPhony s operačním systémem iOS od společnosti Apple. Ministerstvo nahradí 250 mobilních telefonů BlackBerry za iPhony. To se z pohledu milionových prodejů nezdá jako příliš zajímavé číslo, mnohem důležitější je však dopad na popularitu značky. Přece jen když si může iOS v ohledu na bezpečnost dovolit používat ministerstvo financí, proč by jej nemohli začít používat také Australské banky nebo další ministerstva.

iPhony 5 začnou zaměstnanci ministerstva financí používat v následujících 45 dnech. Ministerstvo také vybaví své zaměstnance iPady, ovšem zde neuvádí přesný počet objednaných iPadů. Australská zpravodajská agentura navíc musela před tímto krokem certifikovat mobilní platformu iOS pro použití u vládních organizací, což znamená že australským politikům již nic nebrání v tom, aby nasadili iPhony a iPady ve svých úřadech.

Dnes nejčtenější

.