Zavřít reklamu

OS X Yosemite iconApple v OS X Yosemite představil možnost přidání widgetů do notifikačního centra, které se zobrazuje po vysunutí na pravé straně obrazovky. Vývojáři se dané šance hned chytli a začali vydávat nové aplikace a utility, které jsou schopny šikovně zobrazit specifické informace. Mac App Store bohužel kvůli několika důvodům není tak populární jako App Store, a tak v něm nenajdeme tuny aplikací, které widgety podporují. I tak jich ale několik existuje a my se na 10 takových podíváme.

 

1) Wunderlist

Wunderlist asi není nutné představovat, je to jedna z nejoblíbenějších aplikací vůbec. Jde o vysoce kvalitní aplikaci, která vám pomůže se zaznamenáváním jakýchkoli poznámek, seznamů či projektů. Uživatelé si na OS X mohou teď přidat widget, který ukáže všechny úkoly pro dnešní den, a poté jej po jejich splňění mohou odznačit. Wunderlist je v základu zdarma, ale pro další nelimitované funkce si uživatel musí připlatit – buď 4,49 € měsíčně, anebo 44,99 € jednou za rok.

Wunderlist

2) Airmail 2.0

Ne každému musí nativní aplikace Mail od Apple vyhovovat. Pro takové uživatele je tu alternativní Airmail 2.0, který je k dostání za 8,99 €. Aplikace podporuje účty iCloud, Gmail, Exchange, IMAP nebo POP. Widget Airmail 2.0 zobrazuje všechny neotevřené a právě doručené emaily.

Airmail

3) PCalc

Nedávno jsme vás informovali o tom, jak Apple iOS verzi PCalc zablokoval a poté změnil svůj názor. OS X verze podle Apple je v pořádku, a tak si ji můžete stáhnout za 8,99 €. Widget této kalkulačky pro náročné přidá do notifikačního centra kalkulačku, která toho umí o dost víc, než ta nativní od Apple.

PCalc

4) Monity

Někdo počítačům nerozumí a nemá páru, co to je třeba CPU. Někdo ale chce mít o svém zařízení přehled a orientuje se ve všech funkcích a procesech. Pokud patříte do druhé kategorie, tak neváhejte a kupte si Monity za 1,79 €. Součástí je i widget, který znázorní všechny procesy a výkon systému, údaje o paměti nebo baterii.

Monity

Jestli používáte Instagram, tak víte, že jeho webová verze toho moc neumí. Řešením může být aplikace PhotoDesk, ze které sice nemůžete přidat fotografii, ale můžete komentovat a prohlížet všechny fotografie účtů, které sledujete. Aplikace toho umí opravdu hodně. Widget PhotoDesk v hezkém a přehledném UI provedení přidá fotky přímo do notifikačního centra, a tak můžete být závislí na Instagramu jako nikdy dřív! Aplikace je k dostání za 4,49 €.

Photodesk

6) Chronicle

Chronicle je tu pro ty, kteří si zaznamenávají nezaplacené účty. Tato aplikace je dostupná i na iOS, a tak všechny položky šikovně synchronizuje přes iCloud. Po zadání účtu, částky peněz a data zaplacení vás Chronicle vždy připomene a vy tak na nic nezapomenete. Widget Chronicle přidává do notifikačního centra všechny nadcházející položky. Aplikace stojí 8,99 €.

Chronicle

7) Things

Things je alternativou pro aplikace zmíněný Wunderlist či Evernote – slouží pro zaznamenávání nápadů, poznámek, to-do listů a projektů. Shodou okolností je Things momentálně díky nadcházejícímu Díkuvzdání ve slevě, i tak ale pro OS X stojí 30, 99 €. Její bratrská iOS verze je ale tento týden zdarma, jelikož byla Applem vybrána jako App of the Week, tak neváhejte a stahujte. Widget stejně jako u Wunderlist znázorní všechny dnešní položky.

Things

8) Battery Diag

Battery Diag je utilita, která v moderním UI ukáže všechna možná data o baterii vašeho Macu. Vypočítá, kolik času zbývá do vybití, kolikrát jste váš Mac celkově nabili anebo vám řekne, jestli je vaše baterie v dobrém stavu. Widget všechny tyto zmíněné údaje podporuje a navíc toho umí daleko víc. Co je nejlepší je to, že aplikace Battery Diag je zdarma, a tak by ve vašem Macu neměla chybět.

battery dig

9) Countdowns

Countdowns, jak název napovídá, vám řekne, kolik času zbývá do vámi přidané události, což se může hodit. Aplikace je v základu zdarma, pro pokročilejší funkce je ale nutné si připlatit 0,89 €.

Countdowns

10) Exchange Rates

Exchange Rates se po nainstalování přidá do OS X status bar, a tak je vždy po ruce. Aplikace podporuje více než 160 světových měn a spoustu bitcoinových marketů. Už tedy nemusíte na Google zjišťovat kolik je dolar či euro, stačí částku napsat do Exchange Rates, která vám měnu překonvertuje. Aplikace stojí 2,69 €.

exchange rates

Dnes nejčtenější

.