Zavřít reklamu

iTunes connect 3Pokud jste vývojáři a vyvíjíte aplikace pro iOS či OS X, pak věnujte pozornost tomuto článku. Apple oznámil, že plánuje uzavřít vývojářský portál iTunes Connect v období vánočních prázdnin a to přesně od 22. do 29. prosince. Apple tuto odstávku oznámil v emailu, který byl doručen vydavatelům v iBooks Store. Je však důležité si uvědomit, že odstávka iTunes Connect neplatí jen pro zmíněné vydavatel, ale také vývojáře pro iTunes App Store a Mac App Store. Apple pravděpodobně již brzy těmto vývojářům pošle email, který bude informovat o plánované odstávce.

Pro nás běžné uživatele jablečných zařízení to znamená, že v období od 22. do 29. prosince se v iTunes App Store ani Mac App Store nedočkáme žádných slev ani nových aplikací. Pravděpodobně ani žádné aplikace neobdrží ve zmíněném období aktualizaci. Vývojářům ze strany Applu je tak řečeno, že nebudou moci provádět žádné změny svých dosavadních aplikací, které v obchodech mají. To se týká změn cen, in-app nákupů, aktualizací a nových aplikací. Jakákoli úprava ceny v tomto období ze strany vývojáře může způsobit, že aplikace bude v tomto období nedostupná a uživatel ji nebude moci zakoupit. Změna se provede až po 29. prosinci, kdy se aplikace také zpřístupní. Samozřejmě stejné podmínky se týkají také iBooks Store.

Apple odstavil iTunes Connect v období Vánoc již minulý rok. Můžeme tedy říci, že se z této odstávka stává jistá tradice a vývojáři jí mohou každoročně očekávat. Po opětovném spuštění iTunes Connect můžeme očekávat velké množství aktualizací, které vývojáři nebudou v období Vánoc moci vydat.

*Zdroj: MacStories

Dnes nejčtenější

.