Zavřít reklamu

cortanaMicrosoft představil další z řady reklam, která srovnává Cortanu a Siri, tedy dvě digitální asistentky od Applu a Microsoftu. Zatím co Cortana dokáže upozornit na připomínky na základě toho, kdo telefonu nebo píše sms a tak když vám volá Petr, který má dnes narozeniny, Cortana řekne, abyste mu poblahopřáli, dokáže vám říct že máte na plánovanou schůzku vyrazit dřív, protože jsou zácpy, Siri tyto funkce nemá. Microsoft si je dobře vědom toho, že Cortana disponuje pár věcmi, které jsou skutečně hodnotné a zajímavé a Siri chybí a vsází ve své kampani právě na to, aby na ně upozornila.

Cortana byla představena poprvé v letošním roce jako součást Windows Phone a Microsoft ji pojmenoval podle slavné umělé inteligence Cortany ze série her Halo. Hlavním cílem bylo vyjít co nejvíc vstříc uživatelům a udělat skutečně co „nejlidštější“ virtuální asistentku, která bude nápomocná a nebude pouze poskytovat informace. To se musíme uznat celkem povedlo a některé funkce Cortany jsou jistě skvělé. iOS a jeho Siri je na trhu již od doby iPhone 4s, který jako první přinesl Siri na světlo světa a je pravdou, že Siri s příchodem iPhone 6 nové funkce nezískala. Ty však získala při aktualizaci na iOS 8 a patří mezi ně integrace Shazamu, možnost nákupu hudby v iTunes, možnost aktivovat Siri bezdotykově pomocí příkazu Hej Siri nebo například streamované rozpoznání hlasu.

Bohužel musím uznat, že i když tento styl reklam z duše nenávidím a přijde mi na úrovní dětí na pískovišti a ne největších technologických společností světa, tentokrát trefil Microsoft hřebík na hlavičku. Jak jsme totiž zmiňoval již v recenzi iPhone 6, nepřináší tento telefon kromě většího displeje, výkonu a kamery, tedy všeho na co jsme každý rok zvyklí nic nového a přesně toho se nyní chytil i Microsoft a řekl bych, že tentokrát snad poprvé oprávněně. Nyní si můžete přečíst, o co se vlastně v níže uvedeném videu jedná a co je hlavní pointou reklamy.

  • Cortana: Ahoj Siri, vypadá to, že jsi v novém telefonu, blahopřeji.
  • Siri: Ano, je větší
  • Cortana: Aha, takže jsi teď víc než já? Můžeš nastavit připomínku podle toho kdo volá nebo píše sms?
  • Siri: Ne, je jen větší.
  • Cortana: Dokážeš nyní informovat o dopravní situaci? Můžeš říct lidem, že mají vyrazit dříve, protože jsou zácpy?
  • Siri: Ne, vážně, jen jsme dostala větší telefon.
  • Cortana: To je v pohodě, to se stává každému v tomto ročním období.

Dnes nejčtenější

.