Zavřít reklamu

iOS 8 logo
V případě, kdy spouštítě poprvé právě staženou aplikaci z iTunes App Store, na vás obvykle vyskočí nepřeberné množství žádostí, kterými aplikace žádá přístup například k vašim kontaktů, polohovým službám, kalendáři, fotografiím atd. Takovéto dotazy aplikace jsou samozřejmě v souladu s iOS 8, a je tedy zajištěno, že aplikace neobdrží oprávnění automaticky, jako je tomu například u jiných mobilních operačních systémů. Máte pak tak pocit, že je vše v pořádku, a že některé aplikace nedostaly přístup tam, kam si nepřejete.

Někteří uživatelé však dostávají tyto dotazy od aplikace stále a stále dokola, a to i v případě, že už je jednou potvrdili nebo zamítli. Pokud patříte mezi ně, nezoufejte, je tu možnost, jak tento problém opravit. Postupujte jen podle návodu níže.

  • Spustě Nastavení na svém iPhonu či iPadu
  • Klikněte na Obecné
  • Klikněte na Obnovit (úplně dole)
  • Zvolte Obnovit polohu a soukromí
  • Zadejte své heslo, pokud ho máte nastavené
  • Dokončete klepnutím na Obnovit nastavení

iOS 8 obnovení

Pokud obnovíte nastavení pro polohu a soukromí, budete muset u všech aplikací, které od této doby spustíte, nastavit oprávnění znovu. Je to možná celkem otravné, ale je to malá daň za odstranění problému s opakovanými dotazy. Je známo, že několika uživatelům tento postup vyřešil problémy, které ohledně opakovaného dotazu měli. Osobně mi reset nastavení pomohl u jedné aplikace, u které se mi tento problém vyskytl a často na mě vyskakovala okna ve chvílích, kdy jsem nejvíce chvátal. Doufám tedy, že i vám výše zmíněný postup pomůže.

Dnes nejčtenější

.