Zavřít reklamu

iCloud Drive iconApple společně s iOS 8 a OS X Yosemite představil také novou službu iCloud Drive, která umožňuje ukládat veškeré vaše soubory do cloudu od Applu, tedy do iCloud. Na OS X Yosemite je ukládání do iCloud Drive velice jednoduché. Stačí ve Finderu vložit požadované soubory přímo do složky iCloud Drive, která je umístěna v postraním panelu. Tyto soubory se pak nahrají na iCloud, kde je můžete prohlížet, případně mazat přes webové rozhraní. To je vše pěkné, ale Apple v podstatě neumožnil prohlížet soubory uložené na iCloud Drive na iPhonu nebo iPadu. K prohlížení je nutné použít některou z aplikací třetích stran. Pojďme si ukázat které.

Cloud Opener
Jednoduchá aplikace, která podporuje iCloud Drive a umožňuje prohlížení souborů. Aplikace je nyní v iTunes App Store zdarma. Po nainstalování se nemusíte vůbec o nic starat a po spuštění stačí kliknout na mrak a již se vám zobrazí vaše soubory na iCloud Drive. Problém však je, že Cloud Opener neumí soubory otevřít ani editovat. Musíte použít jinou aplikaci, která soubor otevře nebo použít Quick Look, pomocí kterého lze například PDF soubor prohlédnout, což mnohdy stačí, ale nelze dokument editovat ani prohledávat. Cloud Opener však umí z iCloud Drive soubor vymazat, přesunout, vytisknout a zkopírovat.

Cloud Opener

Documents 5
Documents 5 je celkem známá aplikace již z dřívějška. Kromě iCloud Drive podporuje také Dropbox, Google Drive, Box a One Drive. Do iCloud Drive se dostanete prostřednictvím tlačítka, které má tvar mraku umístěného na dolním panelu, který se zobrazí po spuštění aplikace. Poté již jen stačí kliknout vlevo nahoře na tlačítko s nápisem iCloud Drive a zobrazí se soubory, které zde máte uložené. Documents 5 podporuje mnoho formátů, včetně videí, obrázků a hudebních souborů.

Pomocí Documents 5 lze soubory editovat, mazat, přesunovat, sdílet atd. V PDF souborech je možné vyhledávat a zvyrazňovat části textu. Pokud však chcete PDF soubor editovat, je nutné stáhnout aplikaci PDF Expert 5 od stejného vývojáře. Documents 5 si můžete dokonce zamknout pomocí hesla a nově také pomocí Touch ID, které aplikace podporuje. I když je aplikace zdarma, tak nabízí celkem rozšířené možnosti, tudíž doporučuji Documents 5 stáhnout z iTunes App Store do vašich iOS zařízení.

Documents 5

Dnes nejčtenější

.