Zavřít reklamu

intel micaCupertino má Apple Watch, Redmond zase Microsoft Band a preto niet divu, že svoju štipku trhu si chce odkrojiť aj Intel, ktorý chce vstúpiť na trh nositeľných zariadení s inteligentným náramkom Intel Mica. Presne tak by sa dal popísať krok Intelu, ktorý predstavil inteligentný náramok s cenou 495$, ktorý je však primárne určený pre dámy. Umožní im tak reagovať na hovory, prijaté SMS správy, maily alebo notifikácie.

Náramok s pomenovaním Intel MICA disponuje 1.6-palcovým OLED displejom s rozlíšením 256 x 160 pixelov, ktorý je chránený zafírovým sklíčkom. Displej sa však nachádza na vnútronej strane zápestia, čo budí dojem, že náramok nepatrí vôbec do sféry IT. Rovnako ako Apple Watch, aj MICA prináša rôzne dizajnové spracovania a použité materiály. Napríklad si budete môcť vybrať, či chcete aby bol náramok vyrobený z kože vodného hada, čínskych perál alebo mnohých iných prémiových materiálov.

Operačným systémom zariadenia je systém Linux a využíva technológiu od Intelu a TomTom, ktoré Vám ukážu kvalitu okolitých reštaurácií alebo podnikov. Hotové výrobky sú údajne pripravené na expedovanie, pričom k prvým majiteľom by sa mali dostať už začiatkom decembra/prosince tohto roku a budú dostupné výhradne iba na otváracích ceremoniáloch dvoch nových obchodných domov Barney. Čo je však na tomto náramku najzaujímavejšie je fakt, že nevyžaduje smartfón na spárovanie k tomu, aby naplno fungoval. Novinka prichádza na trh s tarifom od AT&T čo znamená, že po boku tohto zariadenia už zákazník nebude musieť nosiť nič iné. Intel sa týmto produktom pravdepodobne snaží vstúpiť do rozrastajúceho sa trhu nositeľných zariadení skôr, než ho prespí ako tomu bolo u smartfónov a tabletov.

Intel mica

Dnes nejčtenější

.