Zavřít reklamu

Microsoft_mobile_OyMicrosoft dnes oznámil, že bude pokračovat v podpoře a ve vývoji své open source .NET platformy, která bude nově fungovat i na jiných operačních systémech než Windows, a to na OS X a Linux. „Na trhu jsou miliardy zařízení, a tak vývojáři potřebují nástroje, které se zaměří na jiné faktory a na jiné platformy,” řekl S. Somasegar, korporátní vice president Developer Division Microsoftu. „Použitím Visual Studio a .NET se zavazujeme k podpoře a nabízíme srozumitelné řešení pro developery, kteří chtějí vytvořit a spravovat aplikace napříč platformami a zařízeními.”

Poté, co Microsoft rozeslal své open source komunitě několik .NET knihoven na začátku tohoto roku, Microsoft také potvrdil, že otevře vývojářům přístup do serveru .NET stack, což se uskuteční přes Github. Společnost také rozšiřuje .NET na OS X a Linux a pracuje s open source Mono projektem, aby zajistila, že tyto multi-platformní operace jsou dostatečně připravené k podpoře důležitých firemních aplikací.

Microsoft též představil (jako součást své Connect() události) novou generaci Visual Studio 2015 developer suite, což je nová verze vývojářské soupravy. Navíc se také dostalo na okamžité vydání Visual Studio Community 2013 a Visual Studio 2013 Update 4.

Tento open source projekt je součástí větší kampaně, která má zajistit podporu více platforem mimo Windows a Windows Phone. Společnost, jak jsme vás informovali, také nedávno představila Office pro iPhone a iPad a pokračuje v podporování OS X systému. Podle posledních zpráv by nová verze Office pro Mac měla být k dostání v roce 2015.

.NET

Dnes nejčtenější

.