Zavřít reklamu

Apple store Broadway trade centerPodle nejnovějších zvěstí si pronajala společnost Apple velkou část budovy Broadway Trade Center, což je pětipodlažní budova s velikostí 1,1 milionu čtverečních stop, která se nachází v centru Los Angeles. Apple by měl v budově vytvořit menší areál společnosti, ve kterém budou sídlit někteří zaměstnanci společnosti a kromě toho se zde bude nacházet také kamenná prodejna Apple Store. Zdroje uvedly, že Apple podepsal nájemní smlouvu na několik set tisíc čtverečních stop v budově, ale neuvedly bohužel datum, od kterého bude Apple budovu využívat.

Apple by měl v budově vytvořit menší kampus, ve kterém budou kanceláře některých zaměstnanců, ale také obchod Apple Store, jehož část by měla být vyčleněna pro prodej produktů společnosti Beats by Dre. Budova vznikla již v roce 1908, kdy se jmenovala obchodní dům Hamburger a v jejím centru byl obchod s potravinami, pošta, divadlo, kanceláře, lékař a pochopitelně také restaurace s hamburgery. Obchodní dům později v roce 1923 koupil řetězec Co., který do ni umístil jednu z prvních parkovacích garáží v USA.

V roce 1979 se budova dostala na seznam historických míst v USA a to díky americké iniciativě National Park Services s tím, že Broadway Trade Center je architektonická památka a neodmyslitelný znak celé oblasti. Apple má ve zvyku zachovat původní strukturu budovy, ale upravit její vnitřní část a především výlohy ve svém vlastním stylu. V současné době vlastní budovu společnost Waterbridge Capital, která ji získala v letošním roce za 115 až 130 milionů amerických dolarů.

la--o6f5065-jpg-20140411

*Zdroj fotografie: L.A. Times

Dnes nejčtenější

.