Zavřít reklamu

tim_cookTim Cook je nejmocnějším mužem v technologickém businessu a jak řekl ředitel Master Card a ředitel Visa, Apple je jedinou společností na světě, která může díky své síle, financím a počtu zákazníků dělat věci jako je Apple Pay. V čele nejmocnější a nejcennější společnosti světa je teprve třetí muž v její historii, který se ujal pozice CEO po odchodu Steva Jobse, kterého z křesla CEO vyhnala zákeřná nemoc. Pojďte se podívat na dvanáct zajímavostí, které jste zřejmě o Timu Cookovi netušili. Server BusinessInsider vybral dvanáct nejzajímavějších věcí o Timu Cookovi a co na tom, že nejsou tak zajímavé jako věci o Stevu Jobsovi, Tim je zkrátka po našem řečeno „suchar“ ovšem na druhou stranu je to vynikající CEO!

1. Tim Cook je absolvent Auburn University, kde studoval obor průmyslového inženýrství. Narodil se v Robertsdale v Alabamě.

2. Tim Cook nebyl nikdy považován za muže, který se ujme Applu a bude pokračovat v šlépějích Steva Jobse. Mnozí věřili, že Tim Cook nikdy nebude CEO.

3. Před nástupem do společnosti Apple pracoval pro IBM a to po dobu dvanácti let v době, kdy bylo IBM největším soupeřem Applu.

4. Během svého působení v IBM získal titul MBA na univerzitě Duke při nočním studiu.

5. Tim Cook a Steve Jobs nikdy neměli mnoho společného, jedinou výjimkou je společná záliba v rock-and-rollu velikánů šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

6. Tim Cook řídí Apple v pokoji a klidu

Tim Cook Yosemite Genius Ranger

7. Tim Cook by mohl být považován za neuvěřitelně skromného člověka, který si koupil v roce 2010 dům v Palo Alto za 1 900 000$, což je pro Cooka zhruba tolik, jako pro vás 1 900 Kč.

8. Zatím co někteří CEO si vychutnávají odpočinek na exotických místech nebo na svých jachtách, Tim Cook nejraději tráví dovolenou turistikou v národním parku Yosemite, podle kterého se také jmenuje poslední verze OS X.

9. Jeho harmonogram je neuvěřitelně náročný, i přesto však pravidelně sleduje ESPN a CNBC

10. Cook byl jmenován CEO Applu ve stejný den, kdy Steve Jobs odstoupil z této pozice. Správní rada nikdy nezvažovala jmenování někoho jiného než Cooka do pozice CEO.

11. Tim Cook vidí hodnotu života ve filantropii. Založil firemní program pro charitativní dary zaměstnanců, pomocí kterého Apple zdvojnásobí každý jeden dolar, který jeho zaměstnanec věnuje na charitu a to až do výše 10 000$ ročně. Pokud tedy věnuje zaměstnanec ročně 10 000$ na charitu, Apple na ni odešle dalších 10 000$. Byl to jeden z prvních kroků, které Tim Cook v pozici CEO udělal.

12. Steve Jobs při odchodu z představenstva poradil Cookovi: „Nikdy se neptej, co by udělal Steve, dělej to, co je správné“

timcookbeerbash

Dnes nejčtenější

.