Zavřít reklamu

dropboxPřed pár dny jsme vám ukázali, jak nastavit dvoufázové ověření pro Google účet. Dnes se podíváme na to, jak tuto službu zprovoznit pro cloudové úložiště Dropbox. Toto úložiště je pro spoustu uživatelů stále první volbou. Osobně si myslím, že k dostání jsou o dost lepší služby (jako například Google Drive), ale Dropbox stále, možná i trochu z nostalgie, často používám. Uživatelé zde ukládají někdy velmi citlivá data, a tak je nezbytné zavést všechna dostupná bezpečnostní opatření.

Co to je dvoufázové ověření?

Dvoufázové ověření přidává další vrstvu zabezpečení a markantně snižuje riziko vloupání do vašeho účtu. Pro vloupání by třetí osoba potřebovala nejen vaše uživatelské jméno a heslo, ale i váš telefon, což je nepravděpodobné.

Jak to funguje?

  1. Při přihlášení jako obvykle zadáte vaše uživatelské jméno a heslo.
  2. Budete požádáni o kód, který obdržíte prostřednictvím textové zprávy na vámi zvolené číslo, hlasového volání nebo mobilní aplikace.
  3. Kód z telefonu opíšete a bezpečně se přihlásíte do účtu.

Před tím, než nastavíte dvoufázové ověření, vám Dropbox zašle speciální 16-místný záložní kód. Je naprosto nezbytné, abyste si tento kód zapsali a někam ho bezpečně uložili. Pokud ztratíte telefon, nebo vám nebude možné zaslat bezpečnostní kód, budete potřebovat právě zmíněný záložní kód pro přihlášení do účtu.

Jak dvoufázové ověření nastavit

1) Přihlašte se do svého účtu na dropbox.com.

2) Klikněte na vaše jméno v pravém horním rohu.

3) Klikněte na Nastavení a zvolte Security.

4) Zvolte možnost Enable pod Two-step verification.

dropbox

5) Klikněte na Get Started.

6) Pro bezpečnostní opatření budete ješte jednou muset zadat své heslo.

7) Poté zvolte buď zaslání kódu pomocí textové zprávy, anebo mobilní aplikace.

8) Po zapnutí této funkce zvažte, pokud chcete přidat ješte jedno číslo. Pokud ztratíte váš primární telefon, budete moci získat kód na druhé (záložní) číslo.

Pokud zvolíte zaslání kódu pomocí textové zprávy

K zapnutí této funkce budete potřebovat mobilní telefon, na který Dropbox zašle bezpečnostní kód, který následně opíšete a zadáte.

  1. Zvolte Use text messages během nastavování dvoufázového ověření
  2. Zadejte vaše mobilní číslo.
  3. Kód opište a bezpečně se přihlašte do vašeho účtu.
dropbox

Pokud zvolíte zaslání pomocí mobilní aplikace

V App Store je k dostání několik aplikací, které vygenerují speciální kód, pomocí kterého se dostanete do vašeho účtu. Pro iOS to jsou Google AuthenticatorDuo Mobile.

  1. Zvolte možnost Use a mobile app během nastavování dvoufázového ověření.
  2. Můžete použít a naskenovat zobrazený QR kód, anebo klasický bezpečnostní kód, který opíšete (tímto krokem se aplikace spojí s Dropbox).
  3. Až nastavíte toto spojení, v aplikaci se zobrazí kód, kterým potvrdíte celý postup a zapnete dvoufázové ověření.

Důležitou výhodou je to, že aplikace zobrazí bezpečnostní kód, i když v daném místě není datové pokrytí, což se hodí, pokud například cestujete.

dropbox

Dnes nejčtenější

.