Zavřít reklamu

Dr DreThe Wall Street Journal priniesol rozhovor s dvojicou zakladateľov Beats, čiže s Jimmym Iovinom a rapperom Dr. Dre. Dvojica totiž na Juhokalifornskej univerzite otvorila vlastnú akadémiu, ktorá je oficiálne známa ako Akadémia umenia, technológie a inovatívneho biznisu Jimmyho Iovina a Andreho Younga. Dvojica do tejto akadémie investovala 70 miliónov dolárov, vďaka čomu mohli byť prví študenti prijatí už v auguste/srpnu tohto roku.

Akadémia, ktorú založili dvaja vrcholní zamestnanci Applu, sa pochopiteľne vyvíja v jej duchu a pripravuje mladých študentov na prácu v biznise, ktorý je na križovatke technológií a slobodného umenia. „Chceli sme vybudovať školu, ktorá je podľa nás potrebná pre budúcnosť zábavnému priemyslu. V meste je nové decko, ktoré má iPad už od svojho 1,5 roka. Problémom však je, že niektoré spoločnosti v Silicon Valley sú kultúrne nemotorné. Ostal som šokovaný tým, ako sa ľudia v severnej a južnej Kalifornii od seba odlišujú – dokonca ani nehovoria rovnakým jazykom. No a toto dieťa má výhodu v tom, že vraví oboma jazykmi – technologickým aj umeleckým. A o tom je naša škola.“

Podľa Jimmyho Iovina je hlavným cieľom akadémie nájsť talentovaných ľudí, ktorí by mohli v budúcnosti pracovať pre Beats alebo Apple a pomohli prinášať jednak inovácie a jednak by mohli ďalej rozvíjať tieto dve spoločnosti. Zaujímavé je, že ani teraz sme sa nedozvedeli, akú funkciu majú presne Dr. Dre a Jimmy Iovine v Appli. To je totiž tajomstvom už od momentu, kedy Apple odkúpil Beats a jediné, čo sme sa teraz dozvedeli je, že jednou z hlavných úloh je zoznámiť ľudí, ktorí tvoria umenie s ľuďmi, ktorí ho distribuujú. To je skutočne pravda a v posledných mesiacoch sme naozaj mohli vidieť, že Apple sa skutočne viac zameral na „spájanie umelcov s distribútormi“. V decembri/prosinci minulého roku speváčka Beyoncè vydala svoj nový album exkluzívne cez iTunes, iTunes Radio pre zmenu ponúkalo špeciálne prispôsobené hudobné stanice a Beats Music sa pre zmenu na svojom Twitteri zaviazalo, že bude naďalej streamovať hudbu Taylor Swift po tom, ako sa ona rozhodla stiahnuť svoju hudbu zo Spotify.

Jimmy Iovine, Dr. Dre
*Zdroj: WSJ

Dnes nejčtenější

.