Zavřít reklamu

cDock ikonaDock je jeden z mnoha aspektů pro Mac OS X. V Yosemite prošel celkem významnou změnou a získal tak nový flat design. Pryč jsou tak dny 3D Docku a příchází design, který působí, že je plošší a jednodušší. Nový Dock je podobný tomu, který se nachází v iOS 7 a iOS 8. Někoho nový vzhled Yosemite vyloženě irituje a pro ty je tu nová aplikace s názvem CDock, která z vašeho Docku v OS X Yosemite udělá 3D Dock, který vcelku zapadá do nového konceptu OS X.

Pomocí CDock vrátíte svůj starý oblíbený 3D Dock zpět během chvilky. Před použitím byste měli nejprve celý systém zálohovat například pomocí Time Machine, jelikož aplikace zasahuje do systémových souborů a je zde tak riziko, že můžete přijít o svá uživatelská data. CDock si lze stáhnout z odkazu, který je uveden níže. Po spuštění aplikace zvolte z roletkového menu vedle Dock theme předposlední položku Yosemite 3D. Aplikace sama resetne Dock a poté se již objeví vámi požadovaný 3D Dock. Na obázku níže můžete vidět srovnání původního a 3D Docku.

Snímek obrazovky 2014-11-03 v 16

Pokud používáte Dark mode, tak si můžete všimnout, že aplikace CDock přepne váš Dock zpět do původního světlého designu. Aplikace tudíž nový tmavý design nepodporuje, je ovšem možné, že v budoucnosti vývojáři vydají aktualizaci, která bude již Dark mode podporovat a budete si tak moci užívat 3D dock i v tmavém designu.

Aplikace obsahuje také další možnosti nastavení, jako například možnost nechat si zobrazit pouze spuštěné aplikace, přidat si mezery, které oddělí ikony aplikací v Docku tak, jak si budete přát, nebo možnost přidat si složku s naposledy spuštěnými aplikacemi. Mezi vzhledy, které si můžete zvolit stojí za zmínku také téma s názvem Transparent, který váš Dock zprůhlední a budou tak vidět jen ikony aplikací. Pokud tedy chcete svůj 3D dock zpět i v OS X Yosemite, je CDock aplikace právě pro vás. Osobně jsem ji vyzkoušel a je zcela bezpečná a nezpůsobila mi například žádný pád systému. Sám ale aplikaci nevyužívám, jelikož mi Dock, který se v Yosemite nachází přijde celkem vhodný a líbí se mi.

CDock - transparent

Dnes nejčtenější

.