Zavřít reklamu

SELSemiconductor Energy Laboratory (SEL), tedy stejná parta lidí, která vytvořila 6″ skládací displej pro Nokii, nyní představila displej, který je možné ohnout na třikrát. Nejlepší na celé zprávě je fakt, že se nejedná o žádný laboratorní displej, který není možné využít u současných moderních tabletů, ale o skutečně reálně využitelný produkt. Displej samotný totiž disponuje rozlišeném FULL HD, tedy 1080p a vzhledem k tomu, že je jeho velikost 8,7″, jedná se o hustotu 254 pixelů na jednom palci, což je téměř stejná hustota, kterou nabízí iPad Air 2.

Displej je možné ohnout na poloměr pouhé 2mm a výrobce uvádí, že je možné jej ohnout až 100 000x bez toho, aniž by došlo k poškození. Displej využívá technologii OLED a to díky čemuž jej můžeme ohnout je velice jednoduché. Jedná se o stejnou technologii, kterou využívá Samsung a LG, kteří nahrazují typický skleněný substrát plastovým, díky kterému je možné displej ohnout. Displej je dotykový a dotyk funguje i v momentě, kdy se právě provádí ohyb displeje.

Díky tomuto displeji tak můžeme mít 8,7″ tablet, který se ve složeném stavu bez problému vejde i do malé kapsy. Při běžné práci využijeme jen třetinu displeje, abychom mohli například napsat rychlou sms. Při sledování filmu nebo surfování po internetu pak tablet rozložíme a máme k dispozici 8,7″ FULL HD displej s hustotou 254 pixelů na palec! Jen doplním, abyste se raději podívali na fotografie, jediné video, které se mi podařilo najít, je totiž nahráno na Nokii 3310.

SEL-foldable-tablet-2
SEL-foldable-tablet-3
SEL-foldable-tablet-4
SEL-foldable-tablet

*Zdroj: phonearena.com

Dnes nejčtenější

.