Zavřít reklamu

Apple Watch Mickey MouseŠéfdesigner společnosti Apple a muž, který stojí za zrodem Apple Watch Jony Ive promluvil během své přednášky v muzeu moderního umění v San Franciscu také o připravovaných hodinkách. Jony opět zdůraznil, jak byl vývoj Apple Watch náročný a dokonce uvedl, že vývoj hodinek byl náročnější než vývoj samotného iPhonu, protože hodinky mají pevně daná pravidla, které je nutné dodržet. Tým Jonyho Ive tak musel brát v potaz nejen funkčnost, ale především návyky lidí vybudované za stovky let nošení hodinek.

Jony také uvedl doposud neznámou novinku, kterou budou hodinky disponovat. Apple Watch vás totiž budou schopny probudit stejně tak jako FitBit nebo Jawbone UP24, tedy pomocí funkce tichého probuzení, která spočívá v tom, že vám hodinky místo vydávání zvuku začnou na zápěstí jemně vibrovat a intenzita vibrací se postupně zvyšuje až do okamžiku, dokud není člověk probuzen. Ve spojení s aplikacemi, které budou monitorovat režimy spánku a vyhodnotí přesně, ve které době je nejlepší zbudit uživatele, se tak budete probouzet svěží a odpočatí pomocí jemného šimrání na zápěstí.

Jako první na rozpor mezi funkcí a výdrží baterie Apple Watch upozornil John Gruber. Je totiž sice fajn, že Apple Watch dokáží uživatele vzbudit příjemným způsobem, ovšem problém je v tom, že jak již upozorňoval Tim Cook, budou disponovat Apple Watch pouze jednodenní výdrží baterie. V tom případě bude nutné každý den hodinky od Applu nabíjet a logicky je budete nabíjet právě během noci. V tom případě však mohou těžko hodinky vibrovat na vašem zápěstí, když budou na nabíječce. Na druhou stranu jsme ještě neslyšeli nic o tom, jak rychle se hodinky nabijí. iPhone je možné nabít za zhruba dvě hodiny. Baterie u Apple Watch by měla být zhruba ve velikosti 1/4 oproti baterii z iPhone. V tom případě by pak bylo možné Apple Watch nabit například za 30 minut, tedy během momentu, kdy si dáváte večerní sprchu, čistíte zuby a zkrátka jste v koupelně předtím, než se uložíte ke spánku.

Apple Watch Edition Gold

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.