Zavřít reklamu

Peter EasttyAudio expert Peter Eastty, který pracoval pro Oxford Digital a Sony se stal zaměstnancem společnosti Apple. Eastty se připojil k Applu v září letošního roku, jako ředitel SoC (System on Chip), tedy jako ředitel divize zpracování digitálního zvuku. Easttyho kariéra v digitálním zvuku přitom začala před více než 40 lety, kdy začal jako člen týmu Solid State Logic a poté 13 let pracoval jako hlavní konzultant pro Sony a více než osm let jako CTO Oxford Digital.

Peter Eastty se zabývá zpracováním digitálního signálu pro audio zařízení. I když není známé, proč Apple tohoto veterána a legendu digitálního zvuku najal, je pravděpodobné, že cílem Petera Easttyho bude zlepšit kvalitu zvuku v produktech společnosti Apple. Nesmíme navíc zapomínat, že Eastty není první legendou, kterou Apple za poslední dobu najal v oblasti zlepšení digitálního zvuku. Pro Apple totiž od roku 2011 pracuje Tomlinson Holman, muž, který vytvořil formát THX.

Již od loňského podzimu se setkáváme se spekulacemi, podle kterých chce Apple zdokonalit zvuk ve svých zařízeních a přijít také s novými sluchátky, jenž dokáží využít potenciál nových čipů v produktech Apple. V současné době se všechny společnosti stále zaměřují na kvalitní displeje u svých produktů, ovšem na audio v poslední době nikdo příliš nemyslí. Uvidíme tedy, zda s tím Apple dokáže něco udělat.

eastty-linkedin

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.