Zavřít reklamu

Apple-Pay-1CEO společnosti Apple Tim Cook minulý týden navštívil Čínskou lidovou republiku, kde strávil čtyři dny a během této návštěvy stihl zkontrolovat firmu Foxconn, ve které se vyrábějí nové iPhony. Dále jednal o online bezpečnosti, tedy o problému s přesměrováním iCloud.com, o kterém si můžete přečíst více informací v našem článku zde. Přislíbil také 25 nových Apple Storů v této zemi do konce roku 2016. Důvodem velkého zájmu o Čínu jsou především obrovské prodeje iPhonu 6 a 6 Plus, které sem dorazily teprve před necelými dvěma týdne a už je o telefony obrovský zájem.

Nicméně pravděpodobně největším oznámením, které Tim Cook pronesl je, že další zemí, ve které bude nejspíše spuštěna služba Apple Pay bude právě zmiňovaná Čína. Cook totiž v rozhovoru se státní zpravodajskou agenturou zmínil, že vše, co Apple vyvíjí chtějí také dostat na čínský trh a Apple Pay je prioritou číslo jedna. Kalifornská firma to však nebude mít jednoduché, jak se na první pohled zdá. Jde totiž o to, že Apple Pay je šifrované a v Číně chtějí mít nad vším kontrolu, tedy i nad platební metodou. O to mají zájem všechny velké čínské firmy, aby tak mohly kontrolovat data, účty a kreditní nebo debetní karty, které budou se službou spojeny. Podle těchto informací by pak mohly přizpůsobovat svoji nabídku produktů a služeb, což by samozřejmě vedlo k dalším ziskům.

Jednou z těchto firem je internetový prodejce Alibaba Group, se kterým už Apple údajně jedná, že by mohla celou službu Apple Pay v Číně kontrolovat. Šéf Alibaba Group i CEO společnosti Apple jsou do spolupráce nadšeni a doufají, že najdou společnou řeč, která je dovede k společnému cíli. Kdy služba Apple Pay skutečně do Číny dorazí zatím není známo. Mezi potenciální trhy, kde by měla být tato služba nasazena, patří bezesporu i ten evropský, bohužel ani zde nevíme, kdy bude nasazena.

Apple Pay

//

*Zdroj cnet.comfortune.com

Dnes nejčtenější

.