Zavřít reklamu

SmartphoneSpolečnost Newzoo zveřejnila nejnovější analýzu trhu mobilních aplikací a her, podle které by měly příjmy z mobilních her v letošním roce dosáhnout 25 miliard amerických dolarů. Z toho 7,6 miliard dolarů budou příjmy z tabletů a zbývajících 17,3 miliardy dolarů pak z chytrých telefonů. Jedná se o 42% nárůst oproti loňskému roku. Letošní nárůst a predikce pro příští rok pak znamenají, že mobilní hry již v příštím roce co se zisků týká překonají herní konzole.

Největší růst se pak odehrál zejména v západní Evropě, kde příjmy z mobilních her rostly o 47% oproti loňskému roku a v Severní Americe, kde to bylo dokonce o 51% víc než v loňském roce. Nejrychlejší růst však zaznamenala Čína, Japonsko a Jihovýchodní asijské trhy. Jen v Číně meziročně zisk z prodejů mobilních her vzrostl o 86%.

Výzkum také ukazuje, že mobilní platforma je tažen organický růst, který zvedá celkový trh, a kanibalů růstu, který spotřebovává jiné segmenty trhu. Analytik společnosti Newzoo Vincent van Deelen se domnívá, že nová prognóza ohrožuje zejména ty, kteří stále tvrdí, že mobilní trh je nasycený. Díky zveřejnění těchto nových prognóz vysílá Newzoo jasnou zprávu všem, kteří tvrdí, že trh je nasycený a nemůže dále růst. „Je však potřeba zdůraznit, že výsledky jednotlivých společností jako je Rovio, Kingh, Dena a Gree nemusí vypovídat o stavu celkového trhu. Není v našem zájmu nafukovat čísla, ale tvrdá fakta nás donutila přehodnotit naše původní odhady pro letošní rok. Přehodnotili jsme odhady až do roku 2017, ve kterém by měl být příjem z mobilních her 40 miliard dolarů,“ dodává van Deelen

Newzoo_Mobile_Game_Revenues_Exceed_Expecations_v2

Dnes nejčtenější

.