Zavřít reklamu

Hendo HoverboardViete si predstaviť, že by v budúcnosti váš iPhone poletoval, aby ste ho nemohli ohnúť a zabudli na jeho vytŕčajúci fotoaparát? No so súčasnými technológiami by to už bolo aj celkom možné. A áno, so súčasnými technológiami – na Kickstarteri sa cez víkend objavil naozaj zaujímavý projekt, ktorému sa už podarilo prekonať cieľovú sumu o 110 000 dolárov a to do ukončenia crowdfundingovej kampane ostáva ešte 50 dní. Jedná sa o projekt menom Hendo Hoverboard a je to vlastne prvý skateboard na svete, ktorý levituje. Skoro tak ako ste to mohli vidieť v Back to the Future – ktorý sa odohráva práve v roku 2015, kedy vychádza aj tento hoverboard.

Narozdiel od prvého hoverboardu, ktorý bol predstavený začiatkom roku, nejedná sa o podvrh a inžinieri stojaci za 18 prototypmi skutočne vyvinuli technológiu, ktorá umožní, aby sa hoverboard vznášal vo vzduchu. Tvorcovia z firmy Hendo, ktorá sa zrejme stane jednou z najznámejších, doteraz vyvinula 18 prototypov hoverboardu u ktorých sa sústredili nielen na dizajn, ale aj na optimalizovanie celej levitujúcej technológie. Všetko funguje na princípe štyroch kruhových vznášajúcich motorov, ktoré okolo seba vytvárajú špeciálne magnetické polia, ktoré sa navzájom vytláčajú a spôsobujú tak, že sa hoverboard vznáša vo výške zhruba 2,5 cm nad odpudivým povrchom. Okrem toho je však treba mať hybnú silu (predsa len, nekúpite si ho len preto aby ste stáli na jednom mieste) a tú už tvorí samostatný riadiaci komponent, ktorý je napájaný z batérie.

Tu to však nekončí a Hendo predstavilo aj bielu krabičku menom Whitebox. Jedná sa o developerský kit, v ktorom sa ukrýva všetka potrebná technika k tomu, aby si mohli ľudia zostrojiť svoje vlastné vznášajúce sa produkty. Spôsoby použitia sú viaceré a ako príklad môžem spomenúť vznášajúci sa Millenium Falcon alebo Death Star z Lega. Do jej spodnej časti by ste skrátka ukryli magnety z Whiteboxu a ony by sa potom už postarali o to, že by tieto modely levitovali presne tak, ako vo vesmíre. Teda, v Star Wars. A navyše, vďaka podpore iPhone by ste mohli tieto výtvory ovládať. Narozdiel od Hoverboardu, na úvod budú dostupné stovky Whiteboxov a Hendo ich začne expedovať už v júli/červenci 2015 do sveta v prípade, že človek prispel do vývoja 299 alebo viac dolárov. Tí, ktorí investovali 10 000 a viac dolárov, mohli získať úplne prvé hoverboardy na svete. Problém je, že na úvod ich bude len 10 a ďalšie sa začnú vyrábať až po zahájení predaja.

Dnes nejčtenější

.