Zavřít reklamu

iPad mini 3Apple včera začal predávať iPad Air 2 a technici tímu iFixIt patrili zjavne medzi prvých zákazníkov. Servis totiž v noci začal rozoberať nový iPad a dnes ráno už môžeme vedieť všetko o tom, čo sa ukrýva vo vnútri iPadu, čo sa v ňom zmenilo a na čo si treba dávať pozor pri rozoberaní iPadu, pokiaľ sa vám náhodou iPad Air 2 pokazí a rozhodnete sa opraviť ho vlastnoručne. Lenže oplatí sa to? iFixIt dal novému iPadu hodnotenie iba 2 z 10, čo znamená že oprava nového iPadu je veľmi náročná a pokiaľ nie ste expertom, potom by bolo lepšie, keby ste radšej navštívili servis, predsa len budete mať istotu, že svoj iPad ešte zapnete.

A dôvody? Jedným z problémových faktorov u nového iPadu je to, že LCD a predné sklíčko sú spojené – to na jednu stranu zjednodušuje rozmontovanie tabletu, ale na druhú stranu sa zvyšuje riziko poškodenia LCD displeja a cena opravy je tým pádom podstatne vyššia. Predný panel je navyše prilepený lepidlom k zvyšku tela, vďaka čomu sa zvyšuje riziko rozbitia predného sklíčka pri oprave. Oprava tabletu je celkovo náročná a to z dôvodu, že vo vnútri sa nachádza kopa lepidla. Pozitívnou batériou pri servisovaní je, že batéria ešte stále nie je zabudovaná k základnej doske, čo umožňuje uľahčenú výmenu batérie.

Ozaj, keď už sme pri tej batérii, iPad Air 2 je tenší na úkor kapacity batérie a aj keď sa vo vnútri tabletu nachádza výkonnejší hardvér, kapacita batérie je o 15% menšia. Batéria má po novom kapacitu iba 7 340 mAh a pracuje pri 27,62 watt-hodinách. Pýtate sa, prečo fotoaparát na iPhone 6 trčí a na iPade Air 2 nie? Ako zistili technici, je to preto že iPad využíva iný fotoaparát než iPhone, vďaka čomu Apple docielil, že fotoaparát na novom iPade netrčí, aj keď je tablet o milimeter tenší než iPhone 6 Plus. Na základnej doske nového iPadu sa aj tentoraz nachádza Lightning konektor a nachádza sa tu aj NFC modul totožný s tým, ktorý sa nachádza v dvojici nových iPhonov.

iPad Air 2 teardown
iPad Air 2 fotoaparat

Dnes nejčtenější

.