Zavřít reklamu

Ahoj! Ještě jednou. Ahoj! Abych to vysvětlila, stejně jako například vodáci se zdravěj, když se potkaj na Vltavě, tak běžci taky, ikdyž v ruce nedrží placatku s domácí slivovicí. Většinou slovně, ale občas na sebe jenom mávnou. Co z toho plyne? Doufám, že na mě nebudete zírat jak retardér, když vás pozdravím, přestože vás neznám. Je to celkem běžná záležitost. Hlavně nesklánějte hlavu a nebo nezačněte koukat na druhou stranu, to je celkem trapné ☺. To bylo pro začátek něco na vysvětlenou, dále se budeme věnovat hrudnímu pásu Polar H7 Bluetooth Smart.

O co jde?
Jde o speciální hrudní pás pro přesné snímání tepové frekvence.  Všechny specifický věci a co všechno to umí a s jakými smartfony a iPhony je to kompatibilní najdete zde. Já vám hodlám sdělit, jak to můžu využít jako běžec. Pokud si tuhle hračku chcete pořídit nebo o tom aspoň uvažujete, tak vězte, že je to naprosto jednoduché. Z krabičky vytáhnete popruh, na který připavníte malý plastový zázrak (v balení je baterka, to oceníte). Pak si pás připevníte pod prsa a skoro můžete vybíhat. Ještě to chce aplikaci do telefonu, se kterou Polar komunikuje sděluje vám tak tepovou frekvenci a další podstatný informace. Aby to nevypadalo, že jsem čistá protagonistka Nike +, tak jsem si stáhla v iTunes App Storu aplikaci Polar Beat ( přestože Polar je kompatibilní s Nike+). Pak už jen zapnete Bluetooth a jste Ready To Run.

Polar
Polar heart rate

Proč byste si měli pořizovat tuhle věcičku?
Respektive na co vám je nějakej měřič tepový frekvence? Samozřejmě to vygooglite na netu a dál už není třeba číst anebo se nebudete obtěžovat (dopijete v klidu kafíčko s croissantem, trochu upatláte displej tabletu) a dočtete můj příspěvěk, který změní svět, až do konce.

IMG_9298

Proč se vůbec zabývat tepovou frekvencí?
Tepová frekvence je docela důležitý ukazatel stavu organismu a to jak při zatížení tak i v klidovém stavu.  Je to jeden z nejdůležitějších parametrů pro stanovení tréninkových zón, a tím pro optimální řízení sportovního tréninku. Díky Polaru existuje možnost optimalizace tréninku dostupná pro sportovce na všech výkonnostních úrovních, takže No Stress And Buy It.

V případě, že máte v plánu třeba zhubnout (a vykašlat se na to přeslazený kafe, mastnej krojsantek a upatlanou klávesnici), zjistíte si ideální hodnoty tepový frekvence pro vaši sportovní úroveň, věk a pohlaví a během výběhu se snažíte ji dodržovat. Aplikace Polar Beat vám na každém kilometru hlásí počet km, čas a tepovou frekvenci, ale tohle hlášení si můžete nastavit například po 5 minutách nebo i častěji. Vaše skvělé výkony lze samozřejmě sharovat na Facebooku a Twitteru, nic neobvyklého.  Chválím zpracování designu aplikace.

polarr
Jediné, co bych týhle appce vytkla, je, že se automaticky nepauzne, když čekáte na semaforu na zelenou nebo se zaběhnete vymočit za strom do lesa. Takže pro přesný info o běhu buď musíte aplikaci mechanicky pauznout anebo to risknout a přeběhnout silnici na druhou stranu a dát si slalom mezi auty (nedoporučuju). Poslední věc. Palec nahoru pro všechny běžce a běžkyně, kteří si mě přidali v Nike+ a na Instagramu. Sleduju vaše příspěvky a pěkně vám to běhá!

Nike+ Petka Eliasova

Dnes nejčtenější

.