Zavřít reklamu

Apple-Pay-1S včerejším uvolněním nové aktualizace iOS 8.1 umožnil Apple svým uživatelům začít používat novou službu Apple Pay. Služba je bohužel prozatím dostupná pouze v USA. Apple Pay lze používat v ochodech několika amerických firem, se kterými má Apple smlouvu. Jedním z těchto ochodů je také McDonald, který již od včerejšího dne přijímá platby zadané pomocí iOS zařízení. Jak služba funguje v praxi se nám snaží ukázat ve videu youtuber John Ross, který vyzkoušel Apple Pay se svým iPhonem 6 právě v jedné z poboček McDonaldu.

John okamžitě aktualizoval svůj iPhone 6 na iOS 8.1 a přidal si svojí platební kartu do aplikace PassBook, která se automaticky otevře, když se přiblíží k platebnímu terminálu. Na následujícím videu je vidět, že tím nejzdlouhavějším je právě zadávání objednávky jídla, jelikož platba pomocí Apple Pay je opravdu rychlá. John pouze přiloží prst na Touch ID a platba je okamžitě přijata. Na první pohled se zdá, že John musí celou akci opakovat 2x, jelikož na první pokus termínál platbu nepřijme, je to ovšem z toho důvodu, že pracovnice zapomněla stisknout příslušnou klávesu, aby mohl svojí platbu uskutečnit. Poté, co je platba přijata ukáže se na iPhonu, že vše proběhlo v pořádku. Je zde také vidět průběh platby. V průběhu transakce nevidí pokladnice žádný z údaju o platební kartě ani na iPhonu, ani na své obrazovce.

Služba Apple Pay je prozatím dostupná pouze s iPhonem 6 a 6 Plus, iPadem mini 3, iPadem Air 2 a také s hodinkami Apple Watch poté, co budou představeny. S iPady bude možno platit pomocí Apple Pay pouze v internetových obchodech. Služba je pak dostupná jen na území USA ve vybraných obchodech.

Dnes nejčtenější

.