Zavřít reklamu

BentleyZnáte to, blížíte se k domu unaveni po schůzkách na zadním sedadle svého Bentley a dáváte řidiči pokyn aby trošku přitopil, když v tom již telefon automaticky upozorní inteligentní domácnost na to, že její majitel se blíží a v ten moment se zvednou žaluzie, rozsvítí se příjezdová cesta k domu a začne podlahové vytápění nahřívat podlahu, na která již za moment spočinou vaše nohy. Stejně tak jsou již vyhřáté ručníky, do kterých se po koupeli utřete. Vše zní nádherně a je to realita, ovšem co když náhodou váš šofér nemůže a vy musíte řídit sami. To spočívá nejen v řízení, ale také v tom, že se musíte přiblížit k vozidlu, které je vymrzlé a zamknuté. Musíte vzít klíč a nastavit topení, odemknout vůz a tak dále, zkrátka něco, co není hodno nikoho, kdo si říká Sir.

Naštěstí má Apple řešení, které ukázal ve svém novém patentu. Ten totiž bude umožňovat propojení vozidla a iPhonu pomocí služby CarPlay. Telefon se spáruje s vozidlem a podle geolokačních služeb mu dá jasné pokyny bez toho, aniž byste museli cokoli udělat. Zkrátka vyjdete z baru s úsměvem na tváři způsobeným zasychajícím inkoustem na smlouvě, která zaručuje, že svůj vůz již brzy vyměníte za nový model. Jakmile se budete blížit k vozidlu, začne se automaticky vytápět, to již v momentě, kdy jste 200 metrů od něho, aby stihlo vyhřát volant a sedadla na požadovanou hodnotu. V momentě, kdy máte kliku dveří na dosah, vůz se odemkne a v momentě, kdy se první nitky saka od Cornellianiho dotknou kůže sedadla, spustí se motor a vy můžete vyrazit na cestu.

Bentley iPhone

Jakmile vystoupíte v pohodlí své garáže, vůz se vypne, zamkne a ulehne k pohodlnému odpočinku. Tak přesně to již bude brzy realitou a to díky novému patentu společnosti Apple, který by měl právě tyto možnosti zaručit. Otázkou zůstává co se stane, když náhodou v baru svůj iPhone zapomeňte a protože jako správný lord chodíte stále do toho stejného, všichni ví, kde máte svůj vůz. To však jistě dořeší pánové z Applu a my se tak budeme opět cítit o něco víc jako lidé. I když, teď mě tak nějak napadá, že je přece jen o něco lepší, když vás šofér čeká před vchodem baru v minutě, kdy obsluha otevírá dveře….

Screen-Shot-2014-10-21-at-12
Screen-Shot-2014-10-21-at-12

Dnes nejčtenější

.