Zavřít reklamu

iMac with Retina 5K DisplayNarozdiel od novej verzie Mac mini, ktorá vyšla po 2 rokoch čakania a od ktorej sme toho čakali oveľa viac, spoločnosť Apple umožňuje aj naďalej upgradovať operačnú pamäť vo svojom novom iMacu s Retina 5K displejom. Ako sa totiž ukazuje, iMac s Retina displejom na svojej zadnej strane naďalej ukrýva dvierka slúžiace pre upgrade RAM-ky, presne tak ako sa nachádzal na predošlých modeloch bez 5K displeju.

Majitelia nového iMacu si tak môžu opäť zakúpiť vlastné operačné pamäte po čase a narozdiel od tých, ktorí si kupujú Mac mini, nemusia si zvoliť operačnú pamäť už pri kúpe z Apple Online Store. iMac s Retina displejom v sebe opäť ukrýva 4 sloty pre operačnú pamäť, vďaka čomu je možné si tento iMac rozšíriť až o 32 GB RAM. Presne takú operačnú pamäť predstavil výrobca OWC, ktorý potvrdil, že nový iMac je kompatibilný s RAM, ktorú začalo OWC už minulý rok predávať pre majiteľov štandardného iMacu.

Jedná sa pritom o sadu troch DDR3L pamätí s frekvenciou 1600 MHz, ktoré môžu rozšíriť pamäť iMacu až na 32 GB. 8 GB sada stojí 102 dolárov a zdvojnásobí RAM v iMacu na 16 GB. Ďalej je k dispozícii 16 GB kit za 198 dolárov, ktorý zvýši celkovú RAM na 24 GB no a nakoniec kit za 395 dolárov predstavuje upgrade na 32 GB RAM. Ceny sú pritom oveľa nižšie v porovnaní s tými od Apple – Apple si totiž za 16 GB RAM učtuje 200 dolárov a za 32 GB RAM až 600 dolárov. Riešenie od OWC je tak o 200 dolárov lacnejšie a v prvom prípade ponúkne až 24 GB RAM. OWC nakoniec ponúka doživotnú záruku.

iMac s Retina displejem
*Zdroj: 9to5mac; MacSales.com

Dnes nejčtenější

.